Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen
Het is belangrijk dat u er niet te lang mee blijft rondlopen. Wij willen namelijk voorkomen dat u nog grotere schulden krijgt. U kunt hulp krijgen van Geldfit, SchulpHulpMaatje en de gemeente.

Geldfit
Geldfit is een onderdeel van de stichting Nederlandse Schuldhulp Route (NSR). Op de website van Geldfit kunt u een geldfit-test invullen. Dit is anoniem. Wel vult u uw postcode in. Zo kan Geldfit u informeren over hulp en oplossingen bij u in de buurt. Gebruikmaken van Geldfit is vrijwillig en gratis. Geldfit is er voor u en deelt geen informatie met Rijnhart Wonen.

SchuldHulpMaatje
Via SchuldHulpMaatje krijgt u contact met iemand die u helpt om uw financiële problemen op te lossen. Zeker als u in de schulden zit, heeft u iemand nodig die in u gelooft en u helpt. Een SchuldHulpMaatje biedt u begeleiding en ondersteuning, maar neemt niet de verantwoordelijkheid van u over. Gebruikmaken van een SchuldHulpMaatje is vrijwillig en gratis. SchuldHulpMaatje is er voor u en deelt geen informatie met Rijnhart Wonen.

Hulp van de gemeente
Bij een huurachterstand zijn wij verplicht om dit te melden bij het team Eerste Hulp bij Geldzorgen (EHBG) in uw gemeente. De gemeente neemt contact met u op en bespreekt of u hulp nodig heeft. Ook kijkt het team of er oplossingen zijn voor uw geldproblemen. Misschien heeft u recht op toeslagen. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Leiderdorp, Voorschoten of Zoeterwoude.

U heeft het recht om deze hulp te weigeren
U kunt dat doorgeven aan het team ‘Hulp bij Schulden’ als zij contact met u opnemen. Maar wij raden u dringend aan hulp te accepteren.

Meer weten?