Huurachterstand

Bent u het vergeten of is het u niet gelukt de huur op tijd te betalen?

Als u de huur niet voor de eerste van de maand betaalt, ontvangt u van ons allereerst een herinnering.
Ontstaat er een huurachterstand, dan komen onze woonconsulenten bij u langs. Blijft de huurachterstand oplopen? Dan sturen wij een deurwaarder. De kosten hiervan zijn voor uw rekening.
Neem daarom altijd contact met ons op als u betalingsproblemen heeft. U kunt ook direct online een betalingsregeling aanvragen via Mijn Rijnhart
Samen kijken we of we een regeling kunnen treffen of dat wij op een andere manier hulp kunnen bieden. Bijvoorbeeld door u in contact te brengen met een budgetcoach of maatschappelijk werk.

Schuldhulpverlening
Heeft u schulden en wilt u graag hulp bij het oplossen van uw geldproblemen? De gemeente Leiderdorp en Zoeterwoude bieden mogelijkheden voor begeleiding bij financiële problemen. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente.
Zoeterwoude
Leiderdorp

Ontbinding van het huurcontract
We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is contact met ons te zoeken als u de huur niet kunt betalen. Doet u dit niet of komt u gemaakte afspraken vervolgens niet na, dan gaan wij na drie maanden naar de rechter. Hij kan dan een vonnis van ontbinding van het huurcontract uitspreken. En dat betekent dat u uw woning kwijt bent.