Woningruil via app HuisjeHuisje

Datum: 2-10-2017

HuisjeHuisje is een nieuwe app die huurders die willen verhuizen bij elkaar brengt. Het maakt woningruil gemakkelijker. Via woningruil kunnen huurders een woning vinden die past bij hun situatie. Het gebruik van de HuisjeHuisje app is gratis, veilig en betrouwbaar. Hieronder leest u veel gestelde vragen en antwoorden.

Hoe werkt de HuisjeHuisje app?
Wilt u van woning ruilen? Dan kunt u de HuisjeHuisje app downloaden en uw woning 'te ruil' zetten in de app. Ook ziet u welke andere woningen te ruil staan. Huizen die u leuk vindt, kunt u 'liken'. Vindt een ander uw woning ook leuk? Dan is er een match! U kunt dan met elkaar chatten om informatie of gegevens uit te wisselen. Als de woningcorporaties uw woningruil goedkeuren, kan de woningruil doorgaan!

Voor wie is de HuisjeHuisje app bedoeld?
De app is bedoeld voor iedereen met een huurwoning. Uw verhuurder moet woningruil wel toestaan. Als u bijvoorbeeld in een koop-, tijdelijke-, of sloopwoning woont, kan u niet van woning ruilen.

Wat is het voordeel van de HuisjeHuisje app?
De app maakt het mogelijk om huurhuizen te vinden van mensen die ook graag van huis willen ruilen. Via HuisjeHuisje kunt u huizen vinden, bekijken én liken. Is er tussen u en een bewoner van een ander huis een match? Dan kunt u met elkaar chatten en eventueel een afspraak maken om elkaars huis te bekijken. Nog steeds enthousiast? Dan kunt u contact opnemen met de verhuurder om de woningruil in gang te zetten.

Wat is het verschil van woningruil via HuisjeHuisje met woningruil zoals het hiervoor ging?
Van woning ruilen kon altijd al. Het principe is niet veranderd. De app maakt het alleen gemakkelijker om iemand te vinden met een woning die u leuk vindt.

Waar kan ik de HuisjeHuisje app downloaden?
De app is te downloaden in de App Store van Apple of de Play Store van Google. U vindt de app door te zoeken op 'Huisjehuisje'.

Waar vind ik meer informatie over hoe de app HuisjeHuisje werkt?
Op de website van Huisje Huisje vindt u meer informatie over het gebruik van de app. Ook kunt u hier het filmpje bekijken over HuisjeHuisje. Als u de app heeft gedownload, vindt u een knop waarmee u rechtstreeks een vraag kunt stellen aan HuisjeHuisje. Bijvoorbeeld als u een fout ontdekt in de app of een technische vraag hebt.

Ik huur geen woning via een woningcorporatie. Mag ik mijn huurwoning aanbieden via HuisjeHuisje?
Ja, dat kan. Iedereen die in een huurhuis woont, kan zijn huis op HuisjeHuisje aanbieden. Uiteindelijk beslist de verhuurder of u ook echt van huis mag ruilen. Dus ook als u particulier een woning huurt of verhuurt.  Voldoet u aan de voorwaarden dan staat niets een woningruil en verhuizing in de weg!

Moet ik betalen voor de HuisjeHuisje app?
Nee, u hoeft niets te betalen. De HuisjeHuisje app is helemaal gratis! Verhuizen naar een andere huis kost natuurlijk wel geld. Denk aan verhuisdozen, verf, een nieuwe vloer en ga zo maar verder.

Moet ik ingeschreven staan bij WoningNet om gebruik te kunnen maken van de HuisjeHuisje app?
Nee. Iedereen kan meedoen met HuisjeHuisje.