Hulp bij geldzaken

Heeft u vragen over het betalen van uw huur? Of lukt het niet om uw huur op tijd te betalen? Neem dan contact met ons op via incasso@rijnhartwonen.nl of 071 589 04 70. Wij denken graag met u mee. En wist u dat u hulp kunt krijgen van Geldfit, Schuldhulpmaatje en de gemeente?

Geldfit
Op de website van Geldfit vindt u gratis informatie en advies over geld in uw situatie. Ga naar geldfit.nl/rijnhart. Wilt u liever iemand persoonlijk spreken? Bel gratis en anoniem 0800-8115. Een medewerker van Geldfit luistert naar uw verhaal en denkt met u mee.

Schuldhulpmaatje
Via SchuldHulpMaatje vindt u een maatje die u helpt met uw geldzaken. Een Schuldhulpmaatje helpt u op weg, maar u blijft zelf verantwoordelijk. Deze hulp is vrijwillig en kost niets. SchuldHulpMaatje is er voor u en deelt geen informatie met Rijnhart Wonen.

Contact met uw gemeente
Bij een huurachterstand zijn wij verplicht om dit te melden bij het team Eerste Hulp bij Geldzorgen (EHBG) in uw gemeente. De gemeente neemt contact met u op en bespreekt welke mogelijkheden er zijn in uw situatie. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt, misschien heeft u bijvoorbeeld recht op toeslagen. U bepaalt zelf wat u doet met de geboden informatie of hulp.

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Leiderdorp, Voorschoten of Zoeterwoude.

Meer weten?