Werken bij de WOCO

Samen met 41 woningcorporaties in Zuid-Holland sluiten we ons aan bij de arbeidsmarktcampagne Werken bij de WOCO. Met elkaar laten we zien hoe waardevol het werken bij een woningcorporatie is.
Lees meer

De Huren in Holland Rijnland app is vanaf nu beschikbaar

Vanaf 1 mei is de nieuwe app van Huren in Holland Rijnland beschikbaar in de App Store en de Play Store. Hiermee kunt u vanaf nu als woningzoekende nog makkelijker en gebruikersvriendelijk op uw mobiele telefoon het aanbod van huurwoningen doorzoeken, reageren en de status volgen.
Lees meer

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer

Feestelijke opening ontmoetingscentrum De Hoeksteen

Na een periode van klussen opende De Hoeksteen op vrijdag 9 februari weer officieel haar deuren. Dankzij de inzet van bewoners, Rijnhart Wonen en Incluzio is het centrum omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplek.  
Lees meer

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Wat doen we bij asbest in onze woningen?

Misschien wist u het al: in oudere woningen vóór 1994 kan asbest voorkomen. Dat geldt ook voor sommige woningen van Rijnhart Wonen. Bijvoorbeeld in oude vloerbedekking, rondom kozijnen of in leidingen.  
Lees meer

Huurkrant 2024

De nieuwe Huurkrant is weer beschikbaar. Daarin leest u alles wat u moet weten over het huurbeleid van de overheid, bezwaarmogelijkheden, huurtoeslag en passend toewijzen.
Lees meer

210 huurwoningen in Voorschoten erbij

Een mooi begin van de lente: we voegen vandaag 210 huurwoningen in Voorschoten toe aan onze woningvoorraad! Vanaf 1 juli 2022 hadden we deze woningen al in beheer van onze collega-corporatie Ons Doel, en vanaf 28 maart zijn we ook eigenaar na een positief advies van de huurdersorganisaties.
Lees meer

Regenwater slim opvangen

We zijn druk bezig om onze woningen beter te maken voor het klimaat. Naast het isoleren van huizen, kijken we ook naar slimme manieren om regenwater op te vangen. 
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer

Rijnhart Wonen ondertekent overeenkomst voor buurtbemiddeling

Kwadraad, Woonzorg Nederland, Rijnhart Wonen, De Sleutels en de gemeente Voorschoten op 15 februari een overeenkomst. Buurtbemiddeling is gratis beschikbaar voor alle inwoners van Voorschoten. De overeenkomst geldt tot eind 2027.
Lees meer

Opknapbeurt woningen aan de ‘Kreken’

Onderhoudspartner Pasman werkt hard aan het opknappen van de ‘Kreken’ in Leiderdorp. Bij 52 woningen aan de Bereklauwkreek, Wederikkreek, Lisdoddekreek en Kalmoeskreek voeren we onderhoud uit.
Lees meer

Maak kennis met team Verhuur

Team Verhuur bestaat uit 3 medewerkers: woonmakelaars Alinne en Yasmin en coördinator woonmakelaar Pauline. Samen pakken ze alles op rondom het verhuren van onze woningen.
Lees meer

Start proef met inductie-cv

We willen met z’n allen minder gas gebruiken. Daarom zoeken we naar andere manieren om onze woningen in de toekomst te verwarmen. Eind 2023 zijn we met een proef gestart met een nieuwe soort verwarming: de inductie-cv.
Lees meer

Even voorstellen: Hendrik van Rijn, wijkagent van Zoeterwoude

Hendrik is eind vorig jaar gestart als nieuwe wijkagent in Zoeterwoude. Hij werkt al 22 jaar bij de politie, waarvan 10 jaar als wijkagent in Lisse en 4 jaar in Katwijk. Hendrik: “Ik zoek graag verbinding met de inwoners van Zoeterwoude."
Lees meer

Vanaf 1 februari werken wij met Mind2Pay

Het kan een keer gebeuren: het lukt u niet om de huur op tijd te betalen. Vanaf 1 februari ontvangt u dan een betalingsherinnering via Mind2pay.
Lees meer

Nieuwe huisvestingsverordening 2024

Per 1 januari 2024 is er een nieuwe huisvestingsverordening. Hierin staan regels om huurwoningen in onze regio goed en eerlijk te verdelen. De verordening geldt voor sociale huurwoningen van woningcorporaties.
Lees meer

Even voorstellen: Connie van Seggelen, welzijnscoach in Zoeterwoude

Connie van Seggelen is als welzijnscoach onderdeel van het sociaal team in Zoeterwoude. Dat is een groep professionals die samenwerkt en inwoners ondersteunt. "Ik breng leuke activiteiten voor senioren in kaart en ondersteun mensen die zich alleen voelen.”
Lees meer

De afvalheld van Leiderdorp

Ron Sanders (46 jaar) uit Leiderdorp is bijna iedere dag buiten te vinden. Met zijn bakfiets houdt hij de buurt schoon. We gingen met Ron in gesprek over zijn passie en hoe hij bijdraagt aan de leefbaarheid in Leiderdorp.
Lees meer

Grip op uw geld met Geldfit

Het zijn tegenwoordig dure tijden. Veel mensen hebben problemen met het betalen van de vaste lasten, zoals de huur. Wist u dat u hulp kunt krijgen van Geldfit?
Lees meer

Onderhoudswerkzaamheden Hoogmadeseweg afgerond

Bij de appartementen aan de Hoogmadeseweg voerde aannemer Blanksma Bouw de afgelopen maanden noodzakelijk onderhoud uit. Bewoners hadden last van lekkages. Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond. Samen met Blanksma Bouw brachten we een klein cadeautje bij de bewoners langs.
Lees meer

Feestelijke oplevering onderhoud Bonifaciusstraat

Op 20 oktober stonden we met een patatkraam in de Bonifaciusstraat in Zoeterwoude! De opknapbeurt van de 18 huizen is klaar. Daarom trakteerde Pasman de bewoners op patat en lekkere broodjes.
Lees meer

Tips voor brandveilige feestdagen

Brand kan iedereen overkomen. Gelukkig kunt u zelf veel doen om uw huis brandveiliger te maken, ook tijdens de feestdagen. Wij zetten de belangrijkste tips op een rij.
Lees meer

Openingstijden tijdens de feestdagen

Ons kantoor is met kerst op 25 en 26 december en op 1 januari gesloten. Bij spoed kunt u bellen: 071 589 04 70. Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen en een mooi en gezond 2024!
Lees meer

Woningcorporaties Woonzorg Nederland en Rijnhart Wonen ‘ruilen’ vastgoed

Woningcorporaties Woonzorg Nederland en Rijnhart Wonen hebben overeenstemming bereikt over de overdracht van wooncomplexen aan elkaar. Woonzorg Nederland draagt 106 eengezinswoningen in Voorschoten over aan Rijnhart Wonen. Het gaat om een combinatie van huurwoningen in de vrije sector en sociale huur.
Lees meer

Nieuwe samenwerkingsafspraken huurdersorganisaties De Huurderij, HBOL, HBVV en Rijnhart Wonen

Woningcorporatie Rijnhart Wonen en de 3 huurdersorganisaties hebben samenwerkingsafspraken in het belang van de huurders vastgelegd in een gezamenlijke overeenkomst. Op 7 december ondertekenden zij de nieuwe samenwerkingsafspraken die 4 jaar gelden. Een bijzonder en feestelijk moment, omdat dit de eerste keer is dat de woningcorporatie gezamenlijke afspraken heeft gemaakt met 3 huurdersorganisaties.
Lees meer

Resultaten Aedes-benchmark 2023 bekend

Huurders beoordelen onze dienstverlening gemiddeld met een 7,6. Dat blijkt uit de Aedes-benchmark van 2023. De benchmark geeft inzicht in onze prestaties op het gebied van huurderstevredenheid, bedrijfskosten, onderhoud, duurzaamheid, beschikbaarheid en betaalbaarheid. De resultaten gaan over de gemeten periode van september 2022 t/m juli 2023.
Lees meer

Rijnhart Wonen claimt grond om aandacht te vragen voor de woningnood

De woningnood raakt vele levens. Jongeren blijven thuis wonen, gescheiden ouders zonder onderdak en ouderen die geen passende woonruimte kunnen vinden. Waar kunnen zij wonen? Om aandacht te vragen voor de woningnood bezette Rijnhart Wonen zaterdag 11 november het grasveld naast de Winkelhof in Leiderdorp.
Lees meer

Hureninhollandrijnland.nl in een nieuw jasje!

De website Hureninhollandrijnland.nl ziet er per 31 oktober 2023 anders uit. De vernieuwde website geeft beter overzicht en informatie is makkelijker te vinden. Zo vindt u misschien wel een passende woning en een fijn thuis. De regels voor het reageren op een woning blijven hetzelfde.
Lees meer

Waarom staan sommige woningen langer leeg?

We weten allemaal dat er een woningtekort is in Nederland, ook in onze regio. Waarom staan sommige woningen dan toch leeg terwijl er een tekort aan is? Misschien vraagt u zich dat wel eens af. Pauline Wehrmeijer, coördinerend woonmakelaar legt het u graag uit.
Lees meer

Zonnepanelen nu ook in Voorschoten

We zijn begonnen met het plaatsen van zonnepanelen op onze eengezinswoningen in Voorschoten. Hiervoor werken we samen met Solar Concept. De eerste panelen aan de Jan Evertsenlaan wekken al stroom op!
Lees meer

Buurtbakkie brengt bewoners bij elkaar

Op woensdag 6 september was er weer een gezellig buurtbakkie bij de Bosdreef en de Rietschans in Leiderdorp. De buurtbakkies zijn er voor bewoners om elkaar te ontmoeten, met elkaar in gesprek te gaan en leuke activiteiten te doen voor een fijne buurt. Natuurlijk onder het genot van een lekker bakkie.
Lees meer

Terugblik Burendag 2023

Zaterdag 23 september was het Burendag! In het hele land vonden leuke activiteiten plaats die bewoners uit de buurt zelf organiseerden.
Lees meer

Proef tegen te warme woningen

Onze zomers worden steeds warmer. En daarmee veel woningen ook. Daarom doen we bij 15 woningen aan het Elizabethhof in Leiderdorp een proef met speciale zonneschermen tegen de warmte.
Lees meer

Onderhoud aan de Hoogmadeseweg Leiderdorp

Aan het woongebouw bij de Hoogmadeseweg in Leiderdorp voeren we op dit moment onderhoud uit. Want de bewoners lieten weten last te hebben van lekkages. Reden voor ons om onderzoek te doen. Daaruit bleek dat de gevels en de galerijen niet goed waterdicht zijn. Dat repareren we nu.
Lees meer

Neven na 60 jaar weer in contact

De neven Hans (72) uit Groningen en Tinus (80 jaar) uit Leiderdorp verloren elkaar als tieners uit het oog. Vorig jaar kwam Hans zijn neef tegen in een artikel in onze nieuwsbrief. Hierdoor hebben de mannen na 60 jaar weer contact met elkaar!
Lees meer

Bewoners in Voorschoten ruimen op!

Op 14 juni organiseerde onze afdeling Sociaal Beheer weer een opruimactie. Deze keer gingen ze vol energie aan de slag bij de woningen aan de Nicolaas Maeskade en het Ruysdaelhof in Voorschoten.
Lees meer

Onderhoudsbeurt daken Sixlaan

Aan de Sixlaan in Voorschoten krijgen de daken van 25 woningen een opknapbeurt. De firma Consolidated is voor de zomer begonnen met de eerste woningen.
Lees meer

Sloop Pinksterbloem afgerond

Aan de Pinksterbloem in Leiderdorp komen 92 moderne, energiezuinige nieuwbouwwoningen. Inmiddels heeft VSM sloopwerken alle 3 verouderde woongebouwen gesloopt.
Lees meer

Gratis aanleg van glasvezel

In onze 3 gemeenten komt een glasvezelnetwerk. Zo krijgen bewoners de keuze voor een reguliere internetaansluiting of aansluiting op het glasvezelnetwerk. Per gemeente zijn hiervoor verschillende aannemers. Voor de aanleg van glasvezel in flatgebouwen moeten de aannemers bij bewoners naar binnen. Rijnhart Wonen geeft de aannemers hiervoor toestemming.
Lees meer

Vleermuizen en huismussen helpen verhuizen

Jaarlijks onderhouden we onze woningen, waarbij we verschillende verbeteringen aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van de gevel of het installeren van zonnepanelen op het dak. Plekken waar vleermuizen en verschillende vogelsoorten graag zitten. In Nederland zijn vleermuizen, broedvogels en hun leefomgeving beschermd. Als we onderhoud willen uitvoeren aan onze woningen, moeten we eerst maatregelen nemen voordat we daarmee kunnen beginnen.
Lees meer

Babbeltrucs: geef oplichters geen kans!

Bent u bekend met babbeltrucs? Iemand doet zich voor als een medewerker van een organisatie en weet zo uw woning binnen te komen. Wat is een babbeltruc en hoe beschermt u zichzelf hiertegen? Lees verder of bekijk de video.
Lees meer

Nu nog huurtoeslag over 2022 aanvragen? Zo doet u dat

Misschien had u in 2022 recht op huurtoeslag, maar heeft u het niet aangevraagd. Laat geen geld liggen en maak op toeslagen.nl een proefberekening. Dan ziet u meteen hoeveel toeslag u kunt krijgen.
Lees meer

Feestelijke oplevering Bonifaciusstraat

Bij de eengezinswoningen aan de Bonifaciusstraat 1-23 in Zoeterwoude is het planmatig onderhoud afgerond. Om dit te vieren, organiseerde Pasman op 30 juni een feestelijk koffiemoment met wat lekkers voor de bewoners.
Lees meer

Terugblik op 2022

2022 was voor Rijnhart Wonen een uitdagend jaar vol veranderingen. In ons jaarverslag leest u wat we het afgelopen jaar hebben bereikt en blikken we vooruit naar onze ambitie voor 2023 en de komende jaren.
Lees meer

Reparatieverzoeken bewoners Voorschoten

Huurt u een woning van ons in Voorschoten? En wilt u een reparatieverzoek indienen? Bel ons dan op 071 589 04 70 of stuur een e-mail naar klantenservice@rijnhartwonen.nl. Reparatieverzoeken uit Voorschoten die online zijn ingediend, komen op dit moment namelijk niet goed door bij onze aannemer Kriek. Wij werken aan een oplossing.
Lees meer

Praat, denk en doe mee!

Als woningcorporatie vinden wij het belangrijk om onze huurders te betrekken bij ons werk en onze plannen. Dit noemen we bewonersparticipatie. Daarom nodigen we u van harte uit met ons mee te praten. Dat kan in een huurdersorganisatie of een bewonerscommissie.
Lees meer

Proef met zonwerend glas tegen de hitte

In Zoeterwoude krijgen de woningen aan de Bonifaciusstraat 1-23 een onderhoudsbeurt. We vervangen deuren en kozijnen, de ramen krijgen HR++ glas, we vernieuwen het voegwerk en ook isoleren we het dak, de gevel en de vloer. Ook vervangen we de dakkapellen en de dakpannen.
Lees meer

Afrekening servicekosten

Woont u in een appartementengebouw of flatgebouw? Dan betaalt u iedere maand, samen met de huur, een vast voorschotbedrag voor servicekosten. U ontvangt ieder jaar van ons een afrekening.
Lees meer

Lang huren is een feestje waard: feestelijke high tea voor bewoners

Op 23 mei organiseerden we een feestelijke high tea ter ere van de bewoners die al 50 jaar of langer een woning van ons huren. Vorig jaar riepen we onze huurders op om zich aan te melden als ze al zo'n lange tijd bij ons wonen. Daar kregen we veel leuke reacties op.
Lees meer

Last van meeuwen? Voer ze niet

Het broedseizoen komt er weer aan. Dat betekent dat ook meeuwen weer een plek gaan zoeken om hun nesten te bouwen. Het liefst doen ze dat op platte daken en in een omgeving waar ze makkelijk eten kunnen vinden. De meeuw is een beschermde vogel die wel geweerd mag worden, maar niet verjaagd. Wilt u weten wat u zelf kunt doen tegen meeuwenoverlast? Lees verder!
Lees meer

Huurkrant 2023

De nieuwe Huurkrant is weer beschikbaar. Daarin leest u alles wat u moet weten over het huurbeleid van de overheid, bezwaarmogelijkheden, huurtoeslag en passend toewijzen.
Lees meer

Huurverhoging 2023

Elk jaar bekijken we of het nodig is de huren aan te passen per 1 juli. De huurinkomsten hebben wij nodig om de kwaliteit van onze bestaande woningen in stand te kunnen houden. En om betaalbare nieuwe woningen te kunnen bouwen en bestaande woningen energiezuiniger te maken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat u prettig en veilig woont. Huuropbrengsten zijn ook nodig om te investeren in de leefbaarheid van uw woonomgeving. 
Lees meer

Opruimdag in Voorschoten

Op 22 maart stond een team van Rijnhart Wonen klaar bij het Aletta Jacobsplantsoen in Voorschoten om afval en grofvuil van de flats in een container op te vangen.
Lees meer

Hulp bij geldzorgen

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Het is belangrijk dat u er niet te lang mee blijft rondlopen. Wij helpen u graag voorkomen dat u nog grotere schulden krijgt. Wist u dat u hulp kunt krijgen van Geldfit, Schuldhulpmaatje Nederland en de gemeente?
Lees meer

Maak kennis met Janneke van ’t Oever, manager Wonen

Graag verwelkomen wij Janneke van 't Oever als onze nieuwe manager Wonen. Wij zijn verheugd over de kennis en ervanring die Janneke met zich meebrengt en kijken uit naar een succesvolle samenwerking! Graag stellen wij Janneke verder aan u voor.
Lees meer

Onderhoud woningen Engelendaal Leiderdorp

Aan de Engelendaal in Leiderdorp krijgen 67 woningen een opknapbeurt. Onze partner Vandersnoek Vastgoedonderhoud voert tot eind april werkzaamheden uit aan onder andere de daken, gevels en kozijnen. Alle kozijnen en het houtwerk krijgen een frisse nieuwe kleur. Ook maken we de woningen toekomstklaar. Dat betekent dat we de woningen nu al goed isoleren zodat we de woningen in de toekomst kunnen aansluiten op een aardgasloze warmtebron, zoals bijvoorbeeld een warmtenet. Door de isolerende maatregelen gaan bewoners direct minder energie verbruiken.
Lees meer

Sloop Pinksterbloem van start voor komst van 92 sociale huurappartementen

De sloop van de 3 verouderde woongebouwen aan de Pinksterbloem in Leiderdorp is gestart. Vandaag bezochten Chrétien Mommers, directeur-bestuurder Rijnhart Wonen en wethouder Wonen Bob Vastenhoud de Pinksterbloem om de volgende stap in de herontwikkeling bij te wonen. Op dezelfde plek bouwt Rijnhart Wonen 92 moderne, energiezuinige nieuwbouwwoningen terug.
Lees meer

Voorkom oplichting door valse e-mails

Ontvangt u weleens een verdachte mail? Phishing is een vorm van digitale oplichting waarbij uw (betaal)gegevens via nepberichten worden gestolen. Oplichters versturen valse mails, omdat ze geld willen en toegang tot uw bankrekening. De nepmails lijken vaak zo echt dat veel mensen slachtoffer worden van phishing. Laat u niet misleiden, let goed op en probeer phising te herkennen. Zo voorkomt u een hoop ellende.
Lees meer

Corporaties Holland Rijnland tekenen gezamenlijk Regionale Realisatieagenda Wonen

De 14 woningcorporaties in de regio Holland Rijnland, waaronder Rijnhart Wonen, hebben hun handtekening gezet onder de Regionale Realisatieagenda Wonen – Regio Holland Rijnland. Ook Holland Rijnland Wonen (HRW), de koepelorganisatie van de betrokken corporaties tekende de realisatieagenda. Hierin maken Rijk, provincie, de gemeenten, HRW en de 14 corporaties in Holland Rijnland afspraken met elkaar om de woningproductie te verhogen en te versnellen. Met de realisatieagenda zetten zij gezamenlijk in op meer betaalbare woningen in de regio, in het bijzonder meer sociale huurwoningen.
Lees meer

Wekelijks inloopspreekuur boa's Voorschoten

Sinds deze maand organiseren de boa’s in Voorschoten een wekelijks inloopspreekuur. Het spreekuur is een proef van de gemeente Voorschoten om nog beter bereikbaar te zijn voor bewoners. Tijdens het spreekuur zijn 2 boa’s aanwezig aan wie u vragen kunt stellen. U kunt ook een melding doorgeven. Denk bijvoorbeeld aan een aanhanger die al wekenlang voor uw woning staat. Of wat u kunt doen bij jongeren die overlast veroorzaken.
Lees meer

Gratis energiebesparende producten voor huurders in Zoeterwoude

Woont u in Zoeterwoude en heeft u nog geen gebruik gemaakt van de RREW-regeling? Dan kunt u een gratis box ophalen met energiebesparende producten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tochtstrippen, ledverlichting of radiatorfolie. Deze middelen besparen energie en daarmee ook kosten.
Lees meer

Opknapbeurt woningen Havikskruidzoom

Aan de Havikskruidzoom in Leiderdorp krijgen de gevels van 22 woningen een opknapbeurt. Eind 2022 is onze onderhoudspartner Huurman Leiden begonnen met de eerste 6 woningen.
Lees meer

Buurtbemiddeling helpt!

Rijnhart Wonen werkt in Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten samen met Buurtbemiddeling. Maar wat doet Buurtbemiddeling? En wanneer kunt u bij hen terecht?
Lees meer

Onderhoudswerkzaamheden Klimopzoom

Bij de 34 eengezinswoningen aan de Klimopzoom voert onze partner VanderSnoek onderhoud uit. Projectleider vastgoedbeheer Richard van Zwet: “We kregen vorig jaar meldingen binnen van houtrot aan de achtergevels in diverse woningen. Onderhoudsbedrijf VanderSnoek heeft daarom een grote steekproef gedaan onder alle woningen om een goede aanpak te bepalen.” Naast houtrotherstel worden de ramen vervangen en krijgen bewoners dubbel glas.
Lees meer

Terugblik informatieavond Pinksterbloem

Donderdag 9 februari zijn omwonenden bijgepraat over de sloop-nieuwbouw van de Pinksterbloem. Tijdens de informatieavond presenteerde de architect het ontwerp van de woningen en ook de nieuwe inrichting van het omliggende terrein kwam aan bod. De gemeente was aanwezig voor een uitleg over het nieuwe bestemmingsplan.
Lees meer

Rijnhart Wonen en gemeente Leiderdorp werken samen aan energiebesparing

Leiderdorpse huishoudens zitten er weer een stukje warmer bij. Op 13 en 14 februari zijn in de woningen van een groep bewoners aan de Middelgeest en Adegeest gratis energiebesparende maatregelen gedaan. Dit als afsluiting van onderhoud en verduurzaming van de woningen. Voor de materiaalkosten stelde gemeente Leiderdorp geld beschikbaar. Woningcorporatie Rijnhart Wonen nam samen met aannemer Pasman Integraal Vastgoedonderhoud het plaatsen van de energiebesparende producten zoals radiatorventilatoren voor haar rekening.
Lees meer

Feestelijke overhandiging subsidie voor nieuwbouw aan de Pinksterbloem

Op vrijdag 9 februari overhandigde gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, Anne Koning, een cheque van 250.000 euro aan wethouder Wonen Bob Vastenhoud. Mede dankzij de subsidie is het mogelijk om snel te starten met de nieuwbouw van 92 moderne, energiezuinige sociale huurwoningen aan de Pinksterbloem. Rijnhart Wonen start dit najaar met de bouw van 3 nieuwe woongebouwen op deze locatie in Leiderdorp.
Lees meer

Rijnhart Wonen, Gemeente Leiderdorp en De Binnenvest ondertekenen overeenkomst Friendswoning

De Friendswoning in Leiderdorp wordt als woonvorm voor dak- en thuisloze jongeren blijvend voortgezet. Op donderdag 26 januari 2023 ondertekenden directeur-bestuurder Chrétien Mommers van woningcorporatie Rijnhart Wonen, wethouder Daan Binnendijk van Gemeente Leiderdorp en directeur-bestuurder Emmy Klooster van De Binnenvest de nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de Friendswoning.
Lees meer

Lang huren is een feestje waard!

Huurt u al 50 jaar of langer een woning van Rijnhart Wonen en haar voorgangers? Dat vinden wij heel bijzonder en wel een feestje waard! Daarom organiseren we voor de zomer iets leuks voor onze trouwe huurders.
Lees meer

Komst 92 sociale huurwoningen Leiderdorp stap dichterbij

Rijnhart Wonen bouwt dit najaar 3 nieuwe woongebouwen aan de Pinksterbloem met 92 moderne, energiezuinige sociale huurwoningen. De 3 verouderde gebouwen met 72 kleine en slecht geïsoleerde appartementen worden dit voorjaar gesloopt. Wethouder wonen Bob Vastenhoud van Gemeente Leiderdorp en Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van woningcorporatie Rijnhart Wonen tekenden vandaag de overeenkomst voor de herontwikkeling aan de Pinksterbloem.
Lees meer

Stel uw vraag aan ons via de chat

Wist u dat u uw vraag aan ons kunt stellen via de chat op de website? Vorig jaar zijn we gestart met een proefperiode van onze chat in de ochtend. Al veel huurders hebben hier gebruik van gemaakt. Vanaf nu verruimen wij daarom de openingstijden van onze chat.
Lees meer

Doorstroommakelaar voor 55+ers

Veel 55+ers willen wel verhuizen. Omdat hun woning nu te groot voelt. Of het onderhoud van de tuin te veel werk is geworden. Of het traplopen steeds lastiger gaat. Maar ze weten niet goed hoe dit aan te pakken, zien op tegen hogere huurkosten en andere belemmeringen.
Lees meer

Opknapbeurt voor ontmoetingscentrum De Hoeksteen

In de wijk Schansen en Dreven in Leiderdorp staat een belangrijk ontmoetingscentrum voor de buurt: De Hoeksteen. Sinds De Hoeksteen in 2007 zijn deuren opende, organiseerden buurtbewoners al veel activiteiten voor en met elkaar. Om het ontmoetingscentrum voor bewoners nog leuker te maken, krijgt het een opknapbeurt.
Lees meer

Geen commerciële privé woningverhuur binnen bestuur en Raad van Commissarissen

De NOS heeft vandaag een artikel gepubliceerd over het privé verhuren van woningen door bestuurders en commissarissen van woningcorporaties. Het artikel roept de vraag op of daarbij sprake is van (de schijn van) belangenverstrengeling. Een terechte vraag die de integriteit raakt van de woningcorporatiesector.
Lees meer

Eerste zonnestroominstallatie voor sociale huurwoningen van start in Leiderdorp

De eerste zonnestroominstallatie voor bewoners van sociale huurwoningen is op 16 september geopend in Leiderdorp. Via de energiecoöperatie ‘Delen Duurzame Energie’ kunnen huurders zonder inleg vooraf profiteren van zonnestroom. Deze nieuwe constructie maakt zonne-energie bereikbaar voor mensen met een kleine beurs. Berend Potjer, gedeputeerde energie van de provincie Zuid-Holland opende de eerste installatie samen met de huurders van woningcorporatie Rijnhart wonen.
Lees meer

Hulp bij geldzorgen

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Het is belangrijk dat u er niet te lang mee blijft rondlopen. Wij helpen u graag voorkomen dat u nog grotere schulden krijgt. Wist u dat u hulp kunt krijgen van Geldfit, Schuldhulpmaatje Nederland en de gemeente?
Lees meer

Binnenkort weer Burendag!

Op zaterdag 23 september is het weer Burendag. In heel het land vinden leuke activiteiten plaats die bewoners uit de buurt zelf organiseren.
Lees meer

Goede resultaten Aedes-benchmark 2022

Onze huurders waarderen onze dienstverlening gemiddeld met een 7,7. Dat blijkt uit de jaarlijkse Aedes-benchmark. Directeur-bestuurder Chrétien Mommers: “Daar zijn we blij mee, want we zijn er voor onze huurders! We zijn een stabiele woningcorporatie. Op veel punten zijn de prestaties verbeterd, ook als je kijkt naar het landelijke gemiddelde. En daar mogen we trots op zijn.”
Lees meer

Buurtbakkie in de Rietschans en de Bosdreef in Leiderdorp

Eind vorig jaar organiseerden we samen met Incluzio en gemeente Leiderdorp een buurtbakkie met de bewoners van de Rietschans en de Bosdreef 75-148 in Leiderdorp. Tijdens het buurtbakkie vertelden de bewoners ons hoe ze het wonen in hun flat en omgeving ervaren. Ook wilden we graag weten of mensen meer contact zouden willen met hun buren. En hoe dat er dan uit moet zien.
Lees meer

Gezond drinkwater: voorkom legionella

Als verhuurder zijn wij verplicht ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het drinkwater in orde is. Daarom controleren wij een paar keer per jaar de kwaliteit van het drinkwater. Is de kwaliteit niet goed en zit er te veel legionella in het water? Dan nemen we meteen maatregelen.
Lees meer