Start proef met inductie-cv
Aan het Madeliefpad in Zoeterwoude zijn we eind 2023 gestart met een proef in een woning met een nieuwe soort verwarming: de inductie-cv.

Wat is een inductie-cv?
“Een inductie-cv werkt op stroom in plaats van gas en is makkelijk te plaatsen”, legt projectleider Jurjen Tees uit. “Hij past meestal op dezelfde plek als de oude gasketel. De aansluitingen voor centrale verwarming en warmtapwater zijn hetzelfde als bij een normale combiketel. ”

Installatie
Leverancier TI Green heeft geholpen bij de installatie van de inductie-cv. Jurjen: “Er waren geen grote veranderingen in huis nodig. We hoefden alleen de meterkast aan te passen naar een 3-fasenaansluiting. Ook hebben we zonnepanelen op het dak geplaatst die de stroom voor de inductie-cv opwekken. Toen alles klaar was, hebben we aan de bewoner die meedoet aan de proef uitleg gegeven hoe alles werkt.

Duurzame oplossing
Jurjen is enthousiast over de proef. “Het is belangrijk om nieuwe, duurzame oplossingen te vinden voor het verwarmen van onze huizen. Onze eerste ervaringen met de inductie-cv zijn goed. De komende tijd blijven we kijken hoe het gaat en verbeteren het als dat nodig is. Na een jaar bekijken we de resultaten. We hopen dat de inductie-cv een goede keuze is voor de toekomst."

Proef met infraroodverwarming