Afrekening servicekosten

Geplaatst op

Woont u in een appartementengebouw of flatgebouw? Dan betaalt u iedere maand, samen met de huur, een vast voorschotbedrag voor servicekosten. U ontvangt ieder jaar van ons een afrekening.

Op de rekening staan de kosten die Rijnhart Wonen het jaar ervoor maakte en die we mogen doorbelasten. Dat zijn vooral kosten voor de schoonmaak van algemene ruimten zoals trappenhuizen, portieken, galerijen en liften. En de kosten voor elektriciteit voor bijvoorbeeld de algemene verlichting, liften en elektrische deuropeners.

Aan het einde van het jaar bekijken we welke kosten we daadwerkelijk hebben gemaakt. Zijn de kosten lager dan ingeschat? Dan krijgt u een deel van uw betaalde voorschotbedrag terug. Vallen de kosten hoger uit? Dan vragen wij u geld bij te betalen. We zijn verplicht de servicekosten voor 1 juli met u te verrekenen, ook als u verhuist.

Aanpassing voorschotbedrag
Er kan een groot verschil ontstaan tussen het voorschot dat u maandelijks betaalt en de uiteindelijke kosten. In dat geval passen wij het voorschotbedrag voor komend jaar aan. U ontvangt hier dan vooraf informatie over. Het nieuwe voorschotbedrag gaat per 1 juli 2023 in. Kijk hier voor meer informatie.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer