Afrekening servicekosten

Geplaatst op

Woont u in een appartementengebouw of flatgebouw? Dan betaalt u iedere maand, samen met de huur, een vast voorschotbedrag voor servicekosten. U ontvangt ieder jaar van ons een afrekening.

Op de rekening staan de kosten die Rijnhart Wonen het jaar ervoor maakte en die we mogen doorbelasten. Dat zijn vooral kosten voor de schoonmaak van algemene ruimten zoals trappenhuizen, portieken, galerijen en liften. En de kosten voor elektriciteit voor bijvoorbeeld de algemene verlichting, liften en elektrische deuropeners.

Aan het einde van het jaar bekijken we welke kosten we daadwerkelijk hebben gemaakt. Zijn de kosten lager dan ingeschat? Dan krijgt u een deel van uw betaalde voorschotbedrag terug. Vallen de kosten hoger uit? Dan vragen wij u geld bij te betalen. We zijn verplicht de servicekosten voor 1 juli met u te verrekenen, ook als u verhuist.

Aanpassing voorschotbedrag
Er kan een groot verschil ontstaan tussen het voorschot dat u maandelijks betaalt en de uiteindelijke kosten. In dat geval passen wij het voorschotbedrag voor komend jaar aan. U ontvangt hier dan vooraf informatie over. Het nieuwe voorschotbedrag gaat per 1 juli 2023 in. Kijk hier voor meer informatie.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer