Babbeltrucs: geef oplichters geen kans!

Geplaatst op

Bent u bekend met babbeltrucs? Iemand doet zich voor als een medewerker van een organisatie en weet zo uw woning binnen te komen. Hoe kunt u dit voorkomen?

Wat is een babbeltruc?

Een babbeltruc is een manier waarop oplichters uw geld proberen te stelen. Bijvoorbeeld door bij u aan te bellen en met een smoes proberen binnen te komen. Of de oplichter belt u op en zegt dat hij namens de bank belt. Vaak doen deze oplichters zich voor als betrouwbare mensen.

Hoe beschermt u zichzelf hiertegen?

  • Kijk eerst wie er voor de deur staat. Doe nooit zomaar voor iemand open.

  • Kent u de persoon niet? Vraag wat hij/zij komt doen en vraag naar een legitimatiebewijs.

  • Geef nooit uw geld, pinpas, pincode of andere belangrijke documenten aan iemand af en geef deze informatie ook niet telefonisch door.

Hoe weet u of iemand in opdracht van Rijnhart Wonen komt?
Wij informeren u altijd per brief als er onderhoud aan uw woning plaatsvindt. Ook hangen we een mededeling in de hal of op de galerij als we onderhoud buiten uw woning laten uitvoeren. Twijfelt u of heeft u vragen? Bel ons direct op 071 589 04 70.

Vertrouwt u de situatie niet?

  • Is de oplichter nog in de buurt? Bel dan direct 112.

  • Bent of denkt u slachtoffer te zijn van een babbeltruc? Doe aangifte bij de politie.

  • En meld het direct bij uw bank en laat uw bankpas blokkeren.

Meer informatie
Kijk op politie.nl.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer