Babbeltrucs: geef oplichters geen kans!

Geplaatst op

Bent u bekend met babbeltrucs? Iemand doet zich voor als een medewerker van een organisatie en weet zo uw woning binnen te komen. Hoe kunt u dit voorkomen?

Wat is een babbeltruc?

Een babbeltruc is een manier waarop oplichters uw geld proberen te stelen. Bijvoorbeeld door bij u aan te bellen en met een smoes proberen binnen te komen. Of de oplichter belt u op en zegt dat hij namens de bank belt. Vaak doen deze oplichters zich voor als betrouwbare mensen.

Hoe beschermt u zichzelf hiertegen?

  • Kijk eerst wie er voor de deur staat. Doe nooit zomaar voor iemand open.

  • Kent u de persoon niet? Vraag wat hij/zij komt doen en vraag naar een legitimatiebewijs.

  • Geef nooit uw geld, pinpas, pincode of andere belangrijke documenten aan iemand af en geef deze informatie ook niet telefonisch door.

Hoe weet u of iemand in opdracht van Rijnhart Wonen komt?
Wij informeren u altijd per brief als er onderhoud aan uw woning plaatsvindt. Ook hangen we een mededeling in de hal of op de galerij als we onderhoud buiten uw woning laten uitvoeren. Twijfelt u of heeft u vragen? Bel ons direct op 071 589 04 70.

Vertrouwt u de situatie niet?

  • Is de oplichter nog in de buurt? Bel dan direct 112.

  • Bent of denkt u slachtoffer te zijn van een babbeltruc? Doe aangifte bij de politie.

  • En meld het direct bij uw bank en laat uw bankpas blokkeren.

Meer informatie
Kijk op politie.nl.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Donderdag 29 februari is onze klantenservice niet bereikbaar

Donderdag 29 februari is onze klantenservice niet bereikbaar. Meld een reparatie via Mijn Rijnhart. Daar kunt u ook andere woonzaken regelen. Bel bij spoed naar 071 589 04 70. U wordt dan doorverbonden naar onze noodservice. Vrijdag 1 maart staan onze medewerkers weer klaar om u te helpen.
Lees meer

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer