Bouw van 92 sociale huurappartementen aan de Pinksterbloem bereikt hoogste punt

Geplaatst op

Rijnhart Wonen en aannemer Stout vierden donderdag 20 juni samen met gemeente Leiderdorp, omwonenden en partners het bereiken van het hoogste punt van de Pinksterbloem. De 92 moderne energiezuinige woningen voor de sociale huur worden begin 2025 opgeleverd.

Sinds de officiële start van de bouw op 7 december vorig jaar, is er hard gewerkt om de visie van Rijnhart Wonen en de Gemeente Leiderdorp te realiseren. Het project bestaat uit 92 sociale huurappartementen, verdeeld over 3 woonblokken, die aardgasloos en goed geïsoleerd zijn voor energiezuinig wonen.

De openbare ruimte rondom de nieuwbouw wordt groen en klimaatbestendig ingericht, met voldoende parkeerplaatsen. De groenvoorzieningen met bomen, planten en speelplekken zijn ontworpen om bewoners een aangename en gezonde leefomgeving te bieden.

Chretien Mommers, directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen, zegt: “Het bereiken van het hoogste punt bij de Pinksterbloem is een mooi moment om bij stil te staan. Ik ben dankbaar voor de samenwerking met de gemeente, aannemer Stout en alle betrokken partners. We kijken ernaar uit om toekomstige bewoners hier een thuis te bieden.”

Gebke van Gaal, wethouder Wonen van de Gemeente Leiderdorp, voegt toe: “Ik ben er een paar keer per maand langsgefietst en ik vind het altijd bijzonder om te zien hoe de huizen steeds verder vorm krijgen. Wat een knap staaltje werk! Met de groene omgeving die er straks nog komt, belooft het een mooie plek te worden om te wonen.”

Najaar 2024 in de verhuur
De bouw van de 92 sociale huurappartementen loopt op schema. Het gaat om 2-, 3- en 4-kamerappartementen in de sociale huur. Begin 2025 worden de eerste woningen opgeleverd. Naar verwachting gaan de woningen dit najaar op hureninhollandrijnland.nl in de verhuur. Kandidaten moeten ingeschreven staan bij Huren in Holland Rijnland om te reageren. Houd de website in de gaten voor actuele informatie.

Foto's: BuroJP

Pinksterbloem - Herman Romeijn en Chrétien Mommers hijsen vlag_klein

Wethouder Herman Romeijn was namens Gebke van Gaal aanwezig en hees samen met Chrétien Mommers de vlag om het hoogste punt van de Pinksterbloem te vieren.

Pinksterbloem - Chrétien Mommers en Kees Hölscher_klein

Chrétien Mommers (Rijnhart Wonen) overhandigde bloemen aan opzichter Kees Hölscher (Stout).

Pinksterbloem - personeel Stout en aannemers_klein

Pinksterbloem - viering hoogste punt_klein

Pinksterbloem - speech Chrétien Mommers_klein


Deel dit nieuws

Overig nieuws

Een kijkje in ons jaarverslag van 2023

2023 was een jaar van vooruitgang en innovatie voor ons. Bij Rijnhart Wonen hebben we hard gewerkt om onze dienstverlening te verbeteren en onze aanwezigheid in Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten te versterken.
Lees meer