Buurtbakkie brengt bewoners bij elkaar

Geplaatst op

Op woensdag 6 september was er weer een gezellig buurtbakkie bij de Bosdreef en de Rietschans in Leiderdorp. De buurtbakkies zijn er voor bewoners om elkaar te ontmoeten, met elkaar in gesprek te gaan en leuke activiteiten te doen voor een fijne buurt. Natuurlijk onder het genot van een lekker bakkie. 

“Het was alweer de vierde keer dat we samen met de buurtcoach van Incluzio en de wijkregisseur van de gemeente het buurtbakkie organiseerden”, vertelt woonconsulent Loes Amptmeijer. “Bewoners waren met het idee gekomen om gezamenlijk zwerfafval op te ruimen. De gemeente stelde hiervoor materiaal beschikbaar. Behalve samen afval prikken, praatten we met de kinderen over hun wensen voor het speeltuintje en een voetbalveldje.” 

Ondanks het warme weer waren veel bewoners aanwezig. Ook onze directeur-bestuurder Chrétien Mommers en wethouder Daan Binnendijk kwamen langs. Als afsluiter was er saté van de barbecue en ook buurtbewoners hadden lekkere hapjes meegenomen.

Onderdeel van de Leiderdorpse aanpak
Het buurtbakkie maakt onderdeel uit van de Leiderdorpse aanpak. “Met deze aanpak willen we zorgen voor verbinding tussen inwoners van Leiderdorp. Dit is belangrijk want veel mensen voelen zich weleens eenzaam. Ook in Leiderdorp”, vertelt Daan Binnendijk. “Activiteiten die je laten meedoen in de samenleving kunnen deze eenzaamheid verminderen.”

Chrétien Mommers: “Samen met Incluzio en de gemeente werken we aan prettige en leefbare buurten. Door leuke activiteiten te organiseren brengen we bewoners bij elkaar. Met deze aanpak willen we zoveel mogelijk bewoners bereiken.”

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer