Buurtbakkie brengt bewoners bij elkaar

Geplaatst op

Op woensdag 6 september was er weer een gezellig buurtbakkie bij de Bosdreef en de Rietschans in Leiderdorp. De buurtbakkies zijn er voor bewoners om elkaar te ontmoeten, met elkaar in gesprek te gaan en leuke activiteiten te doen voor een fijne buurt. Natuurlijk onder het genot van een lekker bakkie. 

“Het was alweer de vierde keer dat we samen met de buurtcoach van Incluzio en de wijkregisseur van de gemeente het buurtbakkie organiseerden”, vertelt woonconsulent Loes Amptmeijer. “Bewoners waren met het idee gekomen om gezamenlijk zwerfafval op te ruimen. De gemeente stelde hiervoor materiaal beschikbaar. Behalve samen afval prikken, praatten we met de kinderen over hun wensen voor het speeltuintje en een voetbalveldje.” 

Ondanks het warme weer waren veel bewoners aanwezig. Ook onze directeur-bestuurder Chrétien Mommers en wethouder Daan Binnendijk kwamen langs. Als afsluiter was er saté van de barbecue en ook buurtbewoners hadden lekkere hapjes meegenomen.

Onderdeel van de Leiderdorpse aanpak
Het buurtbakkie maakt onderdeel uit van de Leiderdorpse aanpak. “Met deze aanpak willen we zorgen voor verbinding tussen inwoners van Leiderdorp. Dit is belangrijk want veel mensen voelen zich weleens eenzaam. Ook in Leiderdorp”, vertelt Daan Binnendijk. “Activiteiten die je laten meedoen in de samenleving kunnen deze eenzaamheid verminderen.”

Chrétien Mommers: “Samen met Incluzio en de gemeente werken we aan prettige en leefbare buurten. Door leuke activiteiten te organiseren brengen we bewoners bij elkaar. Met deze aanpak willen we zoveel mogelijk bewoners bereiken.”

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer