Buurtbakkie in de Rietschans en de Bosdreef in Leiderdorp

Geplaatst op

Eind vorig jaar organiseerden we samen met Incluzio en gemeente Leiderdorp een buurtbakkie met de bewoners van de Rietschans en de Bosdreef 75-148 in Leiderdorp. Tijdens het buurtbakkie vertelden de bewoners ons hoe ze het wonen in hun flat en omgeving ervaren. Ook wilden we graag weten of mensen meer contact zouden willen met hun buren. En hoe dat er dan uit moet zien.

“Omdat we bij het buurtbakkie zoveel mogelijk mensen wilden spreken, hebben we iedereen persoonlijk uitgenodigd aan de deur”, vertelt woonconsulent Loes Amptmeijer. “De opkomst was hoger dan verwacht en het was erg gezellig!” De bewoners noemden ook een paar onderwerpen die meer aandacht nodig hebben. Daarom bespraken we deze onderwerpen tijdens het tweede buurtbakkie dat plaatsvond op 12 april.

Loes: “Ook nu was er weer een grote opkomst en waren de bewoners erg enthousiast over het idee om de betrokkenheid in de buurt te vergroten. Iemand stelde zelfs al voor om in de zomer een buurtbarbecue te organiseren. De bewoners van de Bosdreef en de Rietschans ontvangen een speciale nieuwsbrief over de resultaten en het vervolg.”

Heeft u ook zin in een buurtbakkie in uw buurt?
Laat het ons dan weten! Stuur een mail naar onze woonconsulenten via sociaalbeheer@rijnhartwonen.nl.Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer