Buurtbakkie in de Rietschans en de Bosdreef in Leiderdorp

Geplaatst op

Eind vorig jaar organiseerden we samen met Incluzio en gemeente Leiderdorp een buurtbakkie met de bewoners van de Rietschans en de Bosdreef 75-148 in Leiderdorp. Tijdens het buurtbakkie vertelden de bewoners ons hoe ze het wonen in hun flat en omgeving ervaren. Ook wilden we graag weten of mensen meer contact zouden willen met hun buren. En hoe dat er dan uit moet zien.

“Omdat we bij het buurtbakkie zoveel mogelijk mensen wilden spreken, hebben we iedereen persoonlijk uitgenodigd aan de deur”, vertelt woonconsulent Loes Amptmeijer. “De opkomst was hoger dan verwacht en het was erg gezellig!” De bewoners noemden ook een paar onderwerpen die meer aandacht nodig hebben. Daarom bespraken we deze onderwerpen tijdens het tweede buurtbakkie dat plaatsvond op 12 april.

Loes: “Ook nu was er weer een grote opkomst en waren de bewoners erg enthousiast over het idee om de betrokkenheid in de buurt te vergroten. Iemand stelde zelfs al voor om in de zomer een buurtbarbecue te organiseren. De bewoners van de Bosdreef en de Rietschans ontvangen een speciale nieuwsbrief over de resultaten en het vervolg.”

Heeft u ook zin in een buurtbakkie in uw buurt?
Laat het ons dan weten! Stuur een mail naar onze woonconsulenten via sociaalbeheer@rijnhartwonen.nl.Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer