De afvalheld van Leiderdorp

Geplaatst op

Ron Sanders (46 jaar) uit Leiderdorp is bijna iedere dag buiten te vinden. Met zijn bakfiets houdt hij de buurt schoon. We gingen met Ron in gesprek over zijn passie en hoe hij bijdraagt aan de leefbaarheid in Leiderdorp.

Waarom ben je begonnen met afval opruimen in de buurt?
“Ik ergerde me aan al het afval dat langs de weg ligt. Het maakt de buurt er niet mooier op, dus besloot ik zelf actie te ondernemen. Regelmatig spring ik op mijn bakfiets en ga ik op pad.”

Wat kom je tegen?
“Van alles: plastic flessen, vuilniszakken en zelfs meubels. Alles wat ik tegenkom en kan tillen, gaat op mijn bakfiets. En soms vind ik nog mooie spullen. Die geef ik een nieuw thuis.”

Wat vind je het leukst aan het werk?
“Het gevoel van bijdragen aan een nette en schone buurt,” zegt Ron. “En natuurlijk het rondrijden op mijn bakfiets. Sinds een paar jaar werk ik ook voor de milieustraat in Leiden. Voor mijn werk bij de gemeente en in mijn vrije tijd gebruik ik 2 verschillende bakfietsen. Rijnhart Wonen heeft met mij meegedacht waar ik die veilig kan neerzetten. Daar ben ik blij om.”

Hoe reageren mensen in de buurt?
“Iedereen kent me hier wel,” zegt Ron met een glimlach. “Ik ben door heel Leiderdorp te vinden. Iedere zaterdag rijd ik naar de markt. Na afloop kijk ik of er rommel ligt en ruim ik het op. Mensen vragen vaak mijn hulp met het wegbrengen van groot afval. Ze zetten het niet meer op straat. Ik hoop dat ik zoveel mogelijk mensen kan laten zien hoe belangrijk een schone buurt is.”

Foto's: BuroJP


Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer