De afvalheld van Leiderdorp

Geplaatst op

Ron Sanders (46 jaar) uit Leiderdorp is bijna iedere dag buiten te vinden. Met zijn bakfiets houdt hij de buurt schoon. We gingen met Ron in gesprek over zijn passie en hoe hij bijdraagt aan de leefbaarheid in Leiderdorp.

Waarom ben je begonnen met afval opruimen in de buurt?
“Ik ergerde me aan al het afval dat langs de weg ligt. Het maakt de buurt er niet mooier op, dus besloot ik zelf actie te ondernemen. Regelmatig spring ik op mijn bakfiets en ga ik op pad.”

Wat kom je tegen?
“Van alles: plastic flessen, vuilniszakken en zelfs meubels. Alles wat ik tegenkom en kan tillen, gaat op mijn bakfiets. En soms vind ik nog mooie spullen. Die geef ik een nieuw thuis.”

Wat vind je het leukst aan het werk?
“Het gevoel van bijdragen aan een nette en schone buurt,” zegt Ron. “En natuurlijk het rondrijden op mijn bakfiets. Sinds een paar jaar werk ik ook voor de milieustraat in Leiden. Voor mijn werk bij de gemeente en in mijn vrije tijd gebruik ik 2 verschillende bakfietsen. Rijnhart Wonen heeft met mij meegedacht waar ik die veilig kan neerzetten. Daar ben ik blij om.”

Hoe reageren mensen in de buurt?
“Iedereen kent me hier wel,” zegt Ron met een glimlach. “Ik ben door heel Leiderdorp te vinden. Iedere zaterdag rijd ik naar de markt. Na afloop kijk ik of er rommel ligt en ruim ik het op. Mensen vragen vaak mijn hulp met het wegbrengen van groot afval. Ze zetten het niet meer op straat. Ik hoop dat ik zoveel mogelijk mensen kan laten zien hoe belangrijk een schone buurt is.”

Foto's: BuroJP


Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer