Eerste zonnestroominstallatie voor sociale huurwoningen van start in Leiderdorp

Geplaatst op

De eerste zonnestroominstallatie voor bewoners van sociale huurwoningen is op 16 september geopend in Leiderdorp. Via de energiecoöperatie ‘Delen Duurzame Energie’ kunnen huurders zonder inleg vooraf profiteren van zonnestroom. Deze nieuwe constructie maakt zonne-energie bereikbaar voor mensen met een kleine beurs. Berend Potjer, gedeputeerde energie van de provincie Zuid-Holland opende de eerste installatie samen met de huurders van woningcorporatie Rijnhart wonen.

Het project is een samenwerking tussen Delen Duurzame Energie, Rijnhart Wonen, zonnepanelenspecialist Bluehome, duurzame energieleverancier Greenchoice, met ondersteuning van Provincie Zuid-Holland.

Berend Potjer: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen met de energietransitie. Het was voor huurders nog niet mogelijk om deel te nemen aan zonnestroom zonder vooraf geld in te leggen. Voor veel mensen is zo’n bedrag vooraf een hoge drempel. Daarom hebben we geholpen om deze nieuwe coöperatie én nieuwe manier van werken mogelijk te maken. Nu kunnen mensen via hun maandelijkse energierekening profiteren van de opbrengst van zonnestroom en de belastingvoordelen. Rijnhart wonen bijt nu het spits af, ik hoop dat meer woningbouwcoöperaties volgen!”

Chrétien Mommers, directeur-bestuurder Rijnhart Wonen: “Het voordeel voor onze huurders is dat de maandelijkse energierekening direct lager wordt, en daarmee de maandlasten. Met deze sociale zonnestroominstallatie op het dak van het wooncomplex aan de Langendijkdreef kunnen veel huurders gebruik maken van duurzame stroom. De energiecoöperatie mag stroom opwekken voor leden die in hetzelfde of een direct aangrenzend postcodegebied wonen. Doordat er geen financiële inleg vooraf nodig is, verlagen we de drempel voor onze huurders om mee te doen.”

Meer sociale zonnestroominstallaties volgen
Dit gezamenlijke zonnestroomproject in Leiderdorp is de primeur voor sociale huurders. Delen Duurzame Energie richt zich op uitbreiding van sociale zonnestroomprojecten met woningcorporaties in de provincie Zuid-Holland en heel Nederland. Woningcorporaties bezitten een derde van het woningbestand in Nederland, dus hier ligt een grote kans om Nederland duurzamer te maken.

Ben je huurder en wil je weten hoe het werkt of deelnemen? Kijk hier of meld je direct aan.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer