Energiezuinige woningen aan de Kreken

Geplaatst op

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken. Als laatste stap plaatst aannemer Pasman een paar kleine energiebesparende maatregelen bij de bewoners thuis om de woningen nog sneller warm te krijgen.

In de woonkamer of keuken komt achter de radiatoren radiatorfolie. Dit zorgt voor een betere verspreiding van de warmte. Ook plaatst Pasman onder 1 radiator een radiatorventilator, die warme lucht de kamer in blaast. Iemand die precies weet hoe je met kleine maatregelen energie kunt besparen is Johnny Vis, energiehulp bij gemeente Leiderdorp.

“Het zijn misschien kleine aanpassingen, maar radiatorventilatoren versnellen de opwarming van je kamer en kunnen tot 22% gas besparen.” Een andere tip is het ophangen van gordijnen om je woning beter te isoleren. “In de zomer houden gordijnen de zon tegen, waardoor het langer aangenaam koel blijft. In de winter houden ze juist lekker de warmte binnen.”

De energiebesparende maatregelen zijn mogelijk gemaakt door een samenwerking met de gemeente Leiderdorp, die financiële steun per woning geeft. Bewoners Hennie en Corrie zijn erg blij met het eindresultaat. “Ons huis wordt nu sneller warm zonder dat de verwarming hoger staat. Dit helpt zeker om de kosten te verlagen en is goed voor het milieu.”

Gratis energieadvies
Energiehulp Johnny Vis helpt inwoners van Leiderdorp met het verlagen van hun energierekening en om hun woning sneller warm te krijgen. Tijdens zijn bezoek geeft Johnny u advies over materialen zoals radiatorventilatoren en radiatorfolie. Johnny geeft ook tips die precies bij uw huis en situatie passen.

Wilt u ook een bezoek van Johnny?
Kijk op energiehulp.nl/leiderdorp voor het maken van een afspraak.

Foto's: BuroJP

DSC_8937 kopieDSC_8943 - kopie

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer