Even voorstellen: Arjen Veenstra, inspecteur openbare ruimte bij gemeente Voorschoten

Geplaatst op

Wat doen jullie precies?
Ons team Handhaving bestaat uit 4 boa’s, dit zijn buitengewoon opsporingsambtenaren. We zorgen voor een prettige en veilige omgeving om te leven in de gemeente Voorschoten.

Hoe gaat dat in z’n werk?
Het werk is heel verschillend en uitdagend: van het oplossen van kleine overtredingen of ergernissen tot meer ingewikkelde zaken. Soms merken we dat het beleid van de gemeente nog niet op orde is of moet worden verbeterd. In dat geval gaan wij met collega’s in gesprek om te kijken hoe het beter kan.

Waar zijn jullie trots op?
Dat we in verbinding staan met de inwoners in de wijk. Want voor hen zijn wij aan het werk. Als iemand met een probleem zit, proberen wij te helpen. Sinds februari hebben we daarom elke week een spreekuur. Bewoners kunnen bij ons op kantoor met ons in gesprek. Dat is een groot succes. U bent van harte welkom op woensdagen van 14.00 tot 15.00 uur.

Wat willen jullie nog bereiken?
Sinds begin dit jaar controleren we volop op parkeren met als resultaat een rustiger straatbeeld. We richten ook onze pijlen op de vervuiling op straat. Sommige bewoners laten hun huisvuil op straat achter en zetten afvalzakken naast de container. Een andere grote ergernis is grof huisvuil dat op de openbare weg staat, zonder dat dit is aangemeld bij de gemeente. Door hierop te controleren, zorgen we voor een schone leefomgeving voor iedereen in Voorschoten.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer