Even voorstellen: Arjen Veenstra, inspecteur openbare ruimte bij gemeente Voorschoten

Geplaatst op

Wat doen jullie precies?
Ons team Handhaving bestaat uit 4 boa’s, dit zijn buitengewoon opsporingsambtenaren. We zorgen voor een prettige en veilige omgeving om te leven in de gemeente Voorschoten.

Hoe gaat dat in z’n werk?
Het werk is heel verschillend en uitdagend: van het oplossen van kleine overtredingen of ergernissen tot meer ingewikkelde zaken. Soms merken we dat het beleid van de gemeente nog niet op orde is of moet worden verbeterd. In dat geval gaan wij met collega’s in gesprek om te kijken hoe het beter kan.

Waar zijn jullie trots op?
Dat we in verbinding staan met de inwoners in de wijk. Want voor hen zijn wij aan het werk. Als iemand met een probleem zit, proberen wij te helpen. Sinds februari hebben we daarom elke week een spreekuur. Bewoners kunnen bij ons op kantoor met ons in gesprek. Dat is een groot succes. U bent van harte welkom op woensdagen van 14.00 tot 15.00 uur.

Wat willen jullie nog bereiken?
Sinds begin dit jaar controleren we volop op parkeren met als resultaat een rustiger straatbeeld. We richten ook onze pijlen op de vervuiling op straat. Sommige bewoners laten hun huisvuil op straat achter en zetten afvalzakken naast de container. Een andere grote ergernis is grof huisvuil dat op de openbare weg staat, zonder dat dit is aangemeld bij de gemeente. Door hierop te controleren, zorgen we voor een schone leefomgeving voor iedereen in Voorschoten.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer