Even voorstellen: Connie van Seggelen, welzijnscoach in Zoeterwoude

Geplaatst op

Wat doe je precies?
“Ik ben onderdeel van het sociaal team in Zoeterwoude. Dat is een groep professionals die samenwerkt en inwoners ondersteunt. Bijvoorbeeld bij sociale, financiële, psychologische of praktische problemen. Als welzijnscoach breng ik leuke activiteiten voor senioren in kaart en ondersteun ik mensen die zich alleen voelen.”

Hoe gaat dat in z’n werk?
“Iedere maand deel ik in het Leids Nieuwsblad een overzicht met seniorenactiviteiten in Zoeterwoude. En ik bezoek mensen thuis die extra steun nodig hebben. Samen kijken we hoe we hun leven leuker kunnen maken, bijvoorbeeld door activiteiten te doen of door vrijwilligerswerk. En ik maak de sociale kaart van Zoeterwoude. Daarop staan alle organisaties die mensen helpen op het gebied van welzijn en ondersteuning. Je kunt de sociale kaart vinden op zoeterwoude.nl."

Wat is je grootste succes?

“Onze huiskamer is een echte hit! Elke donderdag komen we in De Eendenkooi met zo’n 13 mensen samen. We kletsen, eten samen en in de middag is er een activiteit zoals live muziek, een quiz, bingo of een bloemstuk maken. Mensen die voor het eerst langskomen vinden het soms eerst spannend, maar als ze er eenmaal zijn hebben ze enorm veel plezier en kijken ze alweer uit naar de volgende donderdag."

Wat wil je nog bereiken?
“De eenzaamheid in Zoeterwoude nog verder verminderen. Dat blijft belangrijk, want mensen die niet eenzaam zijn voelen zich veel beter en hebben minder klachten.”

Komt u ook langs in de huiskamer?
Iedere donderdag van 10.00 tot 15.00 uur in De Eendenkooi in Zoeterwoude. Voor een klein bedrag krijgt u koffie, thee en een heerlijke lunch. Meld u aan via c.van.seggelen@zoeterwoude.nl of 06 30 200 850.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer