Even voorstellen: Rutger Vos, buurtcoach in Leiderdorp

Geplaatst op

Wat doen jullie precies?
“Sinds januari werk ik als buurtcoach bij Incluzio in Leiderdorp. Samen met mijn collega Robert van Egmond help ik in de wijk. We zetten ons in om voor iedereen een prettige en leefbare buurt te maken.”

Hoe gaat dat in z’n werk?
“Samen voeren we ideeën uit van bewoners waardoor de buurt beter wordt. We regelen bijvoorbeeld een ontmoetingsplek of geven een financiële bijdrage om goede ideeën van bewoners te steunen. Dit kan iets kleins zijn, zoals een buurtfeest. Maar ook iets groots, waarmee we echt problemen kunnen oplossen in de wijk, zoals eenzaamheid.”

Wat is jullie grootste succes?
“We organiseren sinds kort een inloopspreekuur voor ‘taalvragen’. Alle vragen over het leren van de Nederlandse taal beantwoorden we daar. Van aanmelding voor taalles, tot het samenkomen met buren om de taal te oefenen met een kopje koffie. We zien dat veel verschillende mensen hier graag gebruik van maken. Ze komen dan gelijk in contact met andere bewoners uit de buurt!

Wilt u gebruik maken van het inloopspreekuur voor taalvragen? U bent op woensdag welkom van 9.30 tot en met 12.00 uur in jongerencentrum Dwars. Adres: Bloemerd 1c, Leiderdorp.”

Wie of wat willen jullie nog bereiken?
“We willen zoveel mogelijk mensen in de buurt bereiken en met elkaar in contact brengen. Of het nu is voor gezelligheid of om elkaar te helpen. Heeft u een goed idee of loopt u ergens tegenaan? Neem dan contact met ons op. Kijk op incluzioleiderdorp.nl/wie-we-zijn. Ik heb er heel veel zin in om iedereen gauw te ontmoeten!”

Rutger - kopie

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Individuele bijzondere bijstand voor Leiderdorpers

Woont u in Leiderdorp en had u moeite om de energierekening te betalen in 2023 door een laag inkomen? Dan is er goed nieuws: de gemeente Leiderdorp kan u hierbij financieel ondersteunen. U kunt deze individuele bijzondere bijstand aanvragen tot en met 31 oktober 2024.
Lees meer