Geen commerciële privé woningverhuur binnen bestuur en Raad van Commissarissen

Geplaatst op

De NOS heeft vandaag een artikel gepubliceerd over het privé verhuren van woningen door bestuurders en commissarissen van woningcorporaties. Het artikel roept de vraag op of daarbij sprake is van (de schijn van) belangenverstrengeling. Een terechte vraag die de integriteit raakt van de woningcorporatiesector.

De NOS heeft Aedes, de vereniging voor woningcorporaties in Nederland, gevraagd om een reactie: “Het is zowel voor corporatiebestuurders als commissarissen in principe niet gewenst dat zij een portefeuille van huurwoningen met rendementsdoelstelling hebben, zeker als deze activiteiten een relatie hebben met die van de eigen corporatie.”

Rijnhart Wonen deelt dit standpunt. Binnen het bestuur en de Raad van Commissarissen van Rijnhart Wonen is dan ook geen sprake van woningbezit (anders dan waar men woont) of het privé verhuren van woningen.

Lees hier het volledige bericht van de NOS en hier het statement van Aedes.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer