Geen commerciële privé woningverhuur binnen bestuur en Raad van Commissarissen

Geplaatst op

De NOS heeft vandaag een artikel gepubliceerd over het privé verhuren van woningen door bestuurders en commissarissen van woningcorporaties. Het artikel roept de vraag op of daarbij sprake is van (de schijn van) belangenverstrengeling. Een terechte vraag die de integriteit raakt van de woningcorporatiesector.

De NOS heeft Aedes, de vereniging voor woningcorporaties in Nederland, gevraagd om een reactie: “Het is zowel voor corporatiebestuurders als commissarissen in principe niet gewenst dat zij een portefeuille van huurwoningen met rendementsdoelstelling hebben, zeker als deze activiteiten een relatie hebben met die van de eigen corporatie.”

Rijnhart Wonen deelt dit standpunt. Binnen het bestuur en de Raad van Commissarissen van Rijnhart Wonen is dan ook geen sprake van woningbezit (anders dan waar men woont) of het privé verhuren van woningen.

Lees hier het volledige bericht van de NOS en hier het statement van Aedes.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Een kijkje in ons jaarverslag van 2023

2023 was een jaar van vooruitgang en innovatie voor ons. Bij Rijnhart Wonen hebben we hard gewerkt om onze dienstverlening te verbeteren en onze aanwezigheid in Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten te versterken.
Lees meer