Gratis aanleg van glasvezel

Geplaatst op

In onze 3 gemeenten komt een glasvezelnetwerk. Zo krijgen bewoners de keuze voor een reguliere internetaansluiting of aansluiting op het glasvezelnetwerk. Per gemeente zijn hiervoor verschillende aannemers. 

Wat is glasvezel?
Glasvezel is het nieuwe internetnetwerk dat tot twintigmaal sneller, stabieler en betrouwbaarder is dan de huidige coaxkabel. Verschillende partijen leggen glasvezelnetwerken aan en beheren deze.

Per gemeente voeren verschillende aannemers de werkzaamheden uit

Leiderdorp

  • In Leiderdorp legt KPN Netwerk in samenwerking met Volkers Wessels Telecom gratis een glasvezel netwerk aan ter vervanging van het oude netwerk. Dit is een open netwerk en u kiest als bewoner zelf een provider op dit nieuwe glasvezel netwerk. U kunt de providers hier bekijken.


Zoeterwoude

  • In Zoeterwoude legt Glaspoort in samenwerking met Volker Wessels Telecom gratis een glasvezelnetwerk aan ter vervanging van het oude koper netwerk. Glaspoort is een samenwerking van ABP en KPN. Het bedrijf legt een glasvezelnetwerk aan en doet het beheer ervan. Dit is een open netwerk en u kiest als bewoner zelf een provider op dit nieuwe glasvezel netwerk. Bekijk hier de providers.

  • In Zoeterwoude legt DELTA Netwerk in samenwerking met aannemer APK Telecom gratis een glasvezelnetwerk aan. Dit is een open netwerk en u kiest als bewoner zelf een provider op dit nieuwe glasvezelnetwerk. De aanleg is in volle gang. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.deltanetwerk.nl doe de postcodecheck en bekijk de providers. 


Voorschoten

  • In de gemeente Voorschoten legt Open Dutch Fiber een eigen open glasvezelnetwerk aan. Een open netwerk betekent dat het netwerk gebruikt kan worden door elke internetprovider. Op dit moment maakt vooral Odido (voorheen T-Mobile) gebruik van dit glasvezelnetwerk. Open Dutch Fiber heeft voor de aanleg haar eigen aannemers. Voor vragen kunt u contact opnemen met Open Dutch Fiber via 088 1633 633 of info@opendutchfiber.nl.
     

Toestemming Rijnhart Wonen
Voor de aanleg van glasvezel moeten de aannemers soms werkzaamheden in de woning uitvoeren. Rijnhart Wonen heeft hier toestemming voor gegeven. Bewoners krijgen van tevoren bericht over de werkzaamheden. Houd uw brievenbus in de gaten voor meer informatie wanneer uw straat aan de beurt is. 

Meer weten over glasvezel?

Kijk op opendutchfiber.nl. Voor vragen kunt u dit nummer bellen 088 – 1633 633 of een mail sturen naar info@opendutchfiber.nl.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer