Intentieovereenkomst voor sociale huurwoningen Nassaulaan Zoeterwoude

Geplaatst op

In een gezamenlijke stap naar meer betaalbare woningen hebben Rijnhart Wonen en de gemeente Zoeterwoude een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van betaalbare huurwoningen aan de Nassaulaan.

In de intentieovereenkomst staan afspraken om de haalbaarheid voor woningbouw op deze locatie verder te onderzoeken. "We willen snel meer betaalbare huurwoningen bijbouwen in Zoeterwoude”, vertelt Chrétien Mommers, directeur-bestuurder bij Rijnhart Wonen. “Daarom willen we hier versneld herontwikkelen. De plannen voor de Nassaulaan zijn nog in de maak. Dat doen we in nauw overleg met de gemeente en omwonenden."

Paul Olthof, wethouder Wonen: “Met het sluiten van een intentieovereenkomst, zetten we samen met Rijnhart Wonen een stap naar de ontwikkeling van extra woningen in Zoeterwoude. Er is een groot tekort aan woningen voor zowel starters als senioren in Zoeterwoude, wij onderzoeken of we door verdichting extra woningen kunnen realiseren.”

Vorig jaar spraken Rijnhart Wonen en de gemeente Zoeterwoude met buurtbewoners van de Nassaulaan over wat er moet komen. Uit deze gesprekken bleek dat er zorgen zijn over de bouwhoogte, parkeerdruk en verkeersveiligheid. Mommers: "We nemen deze punten serieus en verwerken dit in de plannen. We verwachten binnen enkele weken samen met de gemeente het volgende ontwerp met de buurt te kunnen delen.”

Foto: BuroJP

DSC_6318 - kopie


Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer