Intentieovereenkomst voor sociale huurwoningen Nassaulaan Zoeterwoude

Geplaatst op

In een gezamenlijke stap naar meer betaalbare woningen hebben Rijnhart Wonen en de gemeente Zoeterwoude een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van betaalbare huurwoningen aan de Nassaulaan.

In de intentieovereenkomst staan afspraken om de haalbaarheid voor woningbouw op deze locatie verder te onderzoeken. "We willen snel meer betaalbare huurwoningen bijbouwen in Zoeterwoude”, vertelt Chrétien Mommers, directeur-bestuurder bij Rijnhart Wonen. “Daarom willen we hier versneld herontwikkelen. De plannen voor de Nassaulaan zijn nog in de maak. Dat doen we in nauw overleg met de gemeente en omwonenden."

Paul Olthof, wethouder Wonen: “Met het sluiten van een intentieovereenkomst, zetten we samen met Rijnhart Wonen een stap naar de ontwikkeling van extra woningen in Zoeterwoude. Er is een groot tekort aan woningen voor zowel starters als senioren in Zoeterwoude, wij onderzoeken of we door verdichting extra woningen kunnen realiseren.”

Vorig jaar spraken Rijnhart Wonen en de gemeente Zoeterwoude met buurtbewoners van de Nassaulaan over wat er moet komen. Uit deze gesprekken bleek dat er zorgen zijn over de bouwhoogte, parkeerdruk en verkeersveiligheid. Mommers: "We nemen deze punten serieus en verwerken dit in de plannen. We verwachten binnen enkele weken samen met de gemeente het volgende ontwerp met de buurt te kunnen delen.”

Foto: BuroJP

DSC_6318 - kopie


Deel dit nieuws

Overig nieuws

De Huren in Holland Rijnland app is vanaf nu beschikbaar

Vanaf 1 mei is de nieuwe app van Huren in Holland Rijnland beschikbaar in de App Store en de Play Store. Hiermee kunt u vanaf nu als woningzoekende nog makkelijker en gebruikersvriendelijk op uw mobiele telefoon het aanbod van huurwoningen doorzoeken, reageren en de status volgen.
Lees meer

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer

Heeft u nog recht op de energietoeslag van 2023?

Misschien heeft u gemerkt dat veel mensen vorig jaar energietoeslag hebben ontvangen. Als u denkt: "Hier heb ik ook recht op, maar ik heb nog niets gezien," dan is het nu tijd om in actie te komen.
Lees meer