Komst 92 sociale huurwoningen Leiderdorp stap dichterbij

Geplaatst op

Rijnhart Wonen bouwt dit najaar 3 nieuwe woongebouwen aan de Pinksterbloem met 92 moderne, energiezuinige sociale huurwoningen. De 3 verouderde gebouwen met 72 kleine en slecht geïsoleerde appartementen worden dit voorjaar gesloopt. Wethouder wonen Bob Vastenhoud van Gemeente Leiderdorp en Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van woningcorporatie Rijnhart Wonen tekenden vandaag de overeenkomst voor de herontwikkeling aan de Pinksterbloem.

“Hiermee is een belangrijke stap gezet naar meer betaalbare en duurzame huurwoningen in Leiderdorp”, vertelt Chrétien Mommers. “We voegen bovendien 20 sociale huurwoningen toe aan de voorraad.” Bob Vastenhoud: “Het project is een mooi voorbeeld hoe Rijnhart Wonen en de gemeente samen optrekken om meer sociale huurwoningen in Leiderdorp te bouwen.”

Duurzame en comfortabele appartementen
De nieuwbouw bestaat uit 92 duurzame appartementen verdeeld over 3 woonblokken. De woningen worden aardgasloos en goed geïsoleerd. "Dit zorgt niet alleen voor een lage energierekening, maar ook dat huurders comfortabel kunnen wonen”, vertelt Chrétien Mommers.  Ook is er veel aandacht voor groen en parkeren. Een kleine groep geïnteresseerde, direct omwonenden en belanghebbenden heeft meegedacht over de invulling van de groene ruimten. Bob Vastenhoud: “We verbeteren de openbare ruimte. Die wordt groener en klimaatbestendig, zodat de nieuwe bewoners en de buurt er prettig kunnen verblijven.” Nu de gemeente Leiderdorp en Rijnhart Wonen het eens zijn geworden over de voorwaarden voor de nieuwbouw, behandelt de gemeenteraad op 30 januari het bestemmingsplan.

Begin maart start sloop
Vanaf maart 2023 start de sloop. De huidige tijdelijke bewoners zijn geïnformeerd en zijn voor 1 maart verhuisd. Op dit moment is de verwachting dat in mei wordt gestart met het bouwrijp maken van de grond en dat in het najaar van 2023 de nieuwbouw start.

Informatieavond omwonenden (Let op: gewijzigde locatie!)
Direct omwonenden zijn per brief of e-mail uitgenodigd voor de inloopinformatieavond over de sloop, het bouwplan en de buitenruimte in het wijkgebouw van het Zijlkwartier, op 9 februari van 19.00 tot 20.30 uur. 

Meer informatie over de bouw van de woningen leest u hier.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer