Maak kennis met team Verhuur

Geplaatst op

Team Verhuur bestaat uit 3 medewerkers: woonmakelaars Alinne en Yasmin en coördinator woonmakelaar Pauline. Samen pakken ze alles op rondom het verhuren van onze woningen. Dat doen ze in 3 stappen: inspectie, adverteren & bezichtigen, en de woning toewijzen.

Inspectie
Alinne vertelt: "Als iemand zijn huis opzegt, regelen we meteen een afspraak voor de inspectie. We lopen dan met de huurder en aannemer door het huis. Samen bespreken we hoe de huurder de woning moet achterlaten. En wat er nog moet gebeuren voor we het huis weer kunnen verhuren. Bij de laatste inspectie kijken we of alles tiptop is. Is dat zo? Dan levert de huurder bij ons de sleutel in.”

Adverteren en bezichtigen
Yasmin: “We plaatsen een advertentie van de woning op hureninhollandrijnland.nl. Staat de woning een week online? Dan plannen we een bezichtiging, dat is een kijkmoment. We nodigen ongeveer 10 mensen uit. Is er interesse in de woning? Dan sturen we een aanbiedingsmail naar de eerste kandidaat.”

Woning toewijzen
Pauline: “We letten goed op of het inkomen van de huurder past bij de huur. Dat heet passend toewijzen. Klopt alles? Dan feliciteren we de nieuwe huurder! We regelen het huurcontract en plannen de sleuteloverdracht.

Daarnaast denkt Team Verhuur ook mee over de doorstroom van starters, gezinnen en ouderen. En over het huisvesten van speciale doelgroepen. Kortom: we zorgen ervoor dat alles soepel verloopt: van 'Ik ga verhuizen' tot 'Welkom nieuwe bewoner’!”

team verhuur

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer