Rijnhart Wonen wil nieuwbouw van Jobo Vastgoed afnemen aan Europaweg Zoeterwoude

Geplaatst op

De partijen willen hiermee hun intentie om samen te werken bij de ontwikkeling, realisatie en (ver)koop van 6 sociale huurwoningen en eventueel middeldure woningen vastleggen. Het doel van de intentieovereenkomst is om een vervolgovereenkomst te sluiten, inclusief een koop- en aannemingsovereenkomst. Een mooie stap om woningzoekenden en huurders die willen doorstromen meer kans te geven op een passende en betaalbare woning.

Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen: “De woningmarkt zit op slot, ook in Zoeterwoude. Daar willen zoveel mogelijk verandering in aanbrengen, onder andere door de lokale doorstroming op gang brengen. Zo krijgen ook jonge mensen en gezinnen een kans om in Zoeterwoude-Dorp te wonen. We zijn dan ook blij dat we de intentie om samen te werken met Jobo hebben vastgelegd.”

Bas van Dijk, directeur van Jobo Vastgoed B.V.: “Met onze partners gaan wij de komende periode de uitdaging aan om aan de Europaweg 2 een ambitieus plan te ontwikkelen. Een ambitieus, hoogstaand en duurzaam plan dat een aanvulling wordt op de portefeuille van Rijnhart Wonen.”

In juli ondertekende Jobo Vastgoed B.V. een intentieovereenkomst met de gemeente
De gemeente Zoeterwoude onderzoekt met Jobo Vastgoed of het mogelijk is nieuwe woningen te bouwen aan de Europaweg 2 in Zoeterwoude. Het idee is dat er ongeveer 20 nieuwbouwwoningen komen, waarvan 30% sociale huur. In het plan is aandacht voor parkeren, groen, water, milieu en ruimtelijke kwaliteit.

Foto's: BuroJP

Bron beeld: Google Maps

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Een kijkje in ons jaarverslag van 2023

2023 was een jaar van vooruitgang en innovatie voor ons. Bij Rijnhart Wonen hebben we hard gewerkt om onze dienstverlening te verbeteren en onze aanwezigheid in Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten te versterken.
Lees meer