Rijnhart Wonen wil nieuwbouw van Jobo Vastgoed afnemen aan Europaweg Zoeterwoude

Geplaatst op

De partijen willen hiermee hun intentie om samen te werken bij de ontwikkeling, realisatie en (ver)koop van 6 sociale huurwoningen en eventueel middeldure woningen vastleggen. Het doel van de intentieovereenkomst is om een vervolgovereenkomst te sluiten, inclusief een koop- en aannemingsovereenkomst. Een mooie stap om woningzoekenden en huurders die willen doorstromen meer kans te geven op een passende en betaalbare woning.

Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen: “De woningmarkt zit op slot, ook in Zoeterwoude. Daar willen zoveel mogelijk verandering in aanbrengen, onder andere door de lokale doorstroming op gang brengen. Zo krijgen ook jonge mensen en gezinnen een kans om in Zoeterwoude-Dorp te wonen. We zijn dan ook blij dat we de intentie om samen te werken met Jobo hebben vastgelegd.”

Bas van Dijk, directeur van Jobo Vastgoed B.V.: “Met onze partners gaan wij de komende periode de uitdaging aan om aan de Europaweg 2 een ambitieus plan te ontwikkelen. Een ambitieus, hoogstaand en duurzaam plan dat een aanvulling wordt op de portefeuille van Rijnhart Wonen.”

In juli ondertekende Jobo Vastgoed B.V. een intentieovereenkomst met de gemeente
De gemeente Zoeterwoude onderzoekt met Jobo Vastgoed of het mogelijk is nieuwe woningen te bouwen aan de Europaweg 2 in Zoeterwoude. Het idee is dat er ongeveer 20 nieuwbouwwoningen komen, waarvan 30% sociale huur. In het plan is aandacht voor parkeren, groen, water, milieu en ruimtelijke kwaliteit.

Foto's: BuroJP

Bron beeld: Google Maps

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Donderdag 29 februari is onze klantenservice niet bereikbaar

Donderdag 29 februari is onze klantenservice niet bereikbaar. Meld een reparatie via Mijn Rijnhart. Daar kunt u ook andere woonzaken regelen. Bel bij spoed naar 071 589 04 70. U wordt dan doorverbonden naar onze noodservice. Vrijdag 1 maart staan onze medewerkers weer klaar om u te helpen.
Lees meer

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer