Onderhoud aan de Hoogmadeseweg Leiderdorp

Geplaatst op

Aan het woongebouw bij de Hoogmadeseweg in Leiderdorp voeren we op dit moment onderhoud uit. Want de bewoners lieten weten last te hebben van lekkages. Reden voor ons om onderzoek te doen. Daaruit bleek dat de gevels en de galerijen niet goed waterdicht zijn. Dat repareren we nu.

Jurjen Tees, projectleider bestaande bouw: “Het was erg moeilijk om de oorzaak van de lekkages te vinden. Daarom hebben we een speciaal bedrijf gevraagd om onderzoek te doen. Zij hebben een flinke regenbui nagemaakt. De oorzaak van de lekkages zat op meerdere plekken, die niet of moeilijk bereikbaar zijn. Daarom moeten we de houten gevel en de galerijvloer verwijderen."

Aannemer Blanksma Bouw is in augustus met de reparaties begonnen. Jurjen: “Bewoners hebben door de werkzaamheden wel last van stof en herrie. Daarom is er een rustkeet. Hier kunnen bewoners koffie en thee zetten. Ook staat er een tafel met stoelen om aan te kunnen werken.”

Nieuwe lik verf
De reparaties duren tot december. Jurjen: “We zijn blij dat we nu de oorzaak van de lekkages weten en het probleem voor de bewoners kunnen oplossen. Na de werkzaamheden schilderen we alles weer netjes, zodat het woongebouw er straks weer als nieuw bij staat.”

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer