Opknapbeurt voor ontmoetingscentrum De Hoeksteen

Geplaatst op

In de wijk Schansen en Dreven in Leiderdorp staat een belangrijk ontmoetingscentrum voor de buurt: De Hoeksteen. Sinds De Hoeksteen in 2007 zijn deuren opende, organiseerden buurtbewoners al veel activiteiten voor en met elkaar. Om het ontmoetingscentrum voor bewoners nog leuker te maken, krijgt het een opknapbeurt.

De Hoeksteen is een levendige plek waar 7 verschillende clubs elke week samenkomen. Denk aan een breiclub, wandelclub, toneelclub en Mahjongclub. Ook is er een creatieve ochtend en organiseert Incluzio er informatieavonden.

Nieuwe verf en frisse sfeer
Samen met bewoners en Incluzio hebben we een plan gemaakt. Loes Amptmeijer, woonconsulent: “We gaan De Hoeksteen gezelliger maken met nieuwe verf en meubels. En goed nieuws: we hebben van Fonds 1818 geld gekregen, speciaal voor het opknappen van ontmoetingsplekken in de buurt. Daar zijn we heel blij mee!”

Op 6 en 7 juli konden bewoners stemmen over de nieuwe kleuren
Ze konden kiezen uit verschillende moodboards waarop een bepaalde sfeer en kleuren te zien waren. Grote favoriet was de kleurencombinatie beige-geel. Deze sluit mooi aan op de kleur van de vloer die er nu ligt. Het grootste gedeelte van de meubelen blijft omdat het zonde is om dat weg te doen. Deze passen ook goed in het geheel. Maar er komen ook nieuwe stoelen die de ruimte opvrolijken.

Foto’s van Leiderdorp aan de muren
Aan de muren komen foto’s van Leiderdorp. Die laten de schoonheid en geschiedenis van de regio op een levendige manier zien.

Een ruimte voor iedereen
Natuurlijk vergeten we ook de kleinere ruimte niet. Die toveren we om tot een fijne vergaderkamer voor kleinere groepen. Hier komt een grote tafel te staan waaraan ook activiteiten kunnen plaatsvinden.

Een frisse start
Loes Amptmeijer: “De schilder is inmiddels begonnen, voor het einde van dit jaar is De Hoeksteen als nieuw. Een fijne plek waar bewoners samenkomen, herinneringen maken en vriendschappen sterker maken. We kijken samen uit naar deze frisse start!”

Het gele moodboard was favoriet

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer