Opruimdag in Voorschoten

Geplaatst op

“Teamwork is het eerste wat in me opkomt als ik denk aan de opruimdag”, vertelt woonconsulent Radia El Khazabi. Radia: “We zien een toename aan vervuiling in de wijk. Daarom organiseerden we deze opruimdag.” Ook de boa, Voorschoten Voor Elkaar, jongerenwerk, politie en Huurders Belangen Vereniging Voorschoten hielpen mee. Radia: “Aan het einde van de middag zat de container zo vol dat we spullen eraf moesten halen. We hebben toen de gemeente gevraagd om de overige spullen op te halen. Hierdoor hebben wij alle portieken en algemene fietsenbergingen leeg kunnen halen.”    

Als laatste stap heeft schoonmaakbedrijf Van der Zon de ruimten grondig schoongemaakt. Woonconsulent Patricia van Eijk: “Het is belangrijk dat het nu netjes blijft. Daarom ontvingen de huurders hierover een brief. Ook willen 2 bewoners zich inzetten voor een schone buurt en meedenken over de groenvoorziening in de buurt.”

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer