Praat, denk en doe mee!

Geplaatst op

Als woningcorporatie vinden wij het belangrijk om onze huurders te betrekken bij ons werk en onze plannen. Dit noemen we bewonersparticipatie. Daarom nodigen we u van harte uit met ons mee te praten. Dat kan in een huurdersorganisatie of een bewonerscommissie.

Wat doet een huurdersorganisatie?
Een huurdersorganisatie komt op voor de belangen van álle huurders en overlegt met ons over onder andere huurverhoging, onderhoud en veranderingen in beleid. Ook praten huurdersorganisaties mee in het overleg met Rijnhart Wonen en de gemeente. Zij zitten hierbij aan tafel als gelijkwaardige gesprekspartner. De huurdersorganisaties helpen bewoners bij het starten van een bewonerscommissie en bij vragen en dringende zaken.

Sluit u aan bij een huurdersorganisatie!
De huurdersorganisaties zijn altijd op zoek naar leden en huurders die actief willen bijdragen als bestuurslid. Van welke huurdersorganisaties kunt u (bestuurs)lid worden?


Wat doet een bewonerscommissie?

Een bewonerscommissie valt onder een huurdersorganisatie en praat namens alle bewoners van een gebouw, straat of buurt. U praat mee over praktische zaken als planmatig onderhoud en kosten voor schoonmaak en de servicekostenafrekening. Wilt u hierover meepraten of activiteiten organiseren voor uw buurt? Word dan lid van de bewonerscommissie. U kunt er ook een oprichten. Een bewonerscommissie bestaat uit minimaal 3 personen.

In de volgende buurten en woongebouwen zijn al bewonerscommissies:

Leiderdorp: Amaliaplein, Brandwacht, Brittenstein, Driemaster, Entree, Hoogmadeseweg, De Kreken, Simon Ouwerkerkstraat, Leidsedreef, Noorder- en Oosterschans.

Zoeterwoude: Bloemenvelde, Bonifaciusstraat, Kerklaan-Ambachtsherenweg, Verde Vista

In Voorschoten zijn (nog) geen bewonerscommissies. Wilt u een bewonerscommissie starten? Graag! Neem dan contact op met de HBVV.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer