Praat, denk en doe mee!

Geplaatst op

Als woningcorporatie vinden wij het belangrijk om onze huurders te betrekken bij ons werk en onze plannen. Dit noemen we bewonersparticipatie. Daarom nodigen we u van harte uit met ons mee te praten. Dat kan in een huurdersorganisatie of een bewonerscommissie.

Wat doet een huurdersorganisatie?
Een huurdersorganisatie komt op voor de belangen van álle huurders en overlegt met ons over onder andere huurverhoging, onderhoud en veranderingen in beleid. Ook praten huurdersorganisaties mee in het overleg met Rijnhart Wonen en de gemeente. Zij zitten hierbij aan tafel als gelijkwaardige gesprekspartner. De huurdersorganisaties helpen bewoners bij het starten van een bewonerscommissie en bij vragen en dringende zaken.

Sluit u aan bij een huurdersorganisatie!
De huurdersorganisaties zijn altijd op zoek naar leden en huurders die actief willen bijdragen als bestuurslid. Van welke huurdersorganisaties kunt u (bestuurs)lid worden?


Wat doet een bewonerscommissie?

Een bewonerscommissie valt onder een huurdersorganisatie en praat namens alle bewoners van een gebouw, straat of buurt. U praat mee over praktische zaken als planmatig onderhoud en kosten voor schoonmaak en de servicekostenafrekening. Wilt u hierover meepraten of activiteiten organiseren voor uw buurt? Word dan lid van de bewonerscommissie. U kunt er ook een oprichten. Een bewonerscommissie bestaat uit minimaal 3 personen.

In de volgende buurten en woongebouwen zijn al bewonerscommissies:

Leiderdorp: Amaliaplein, Brandwacht, Brittenstein, Driemaster, Entree, Hoogmadeseweg, De Kreken, Simon Ouwerkerkstraat, Leidsedreef, Noorder- en Oosterschans.

Zoeterwoude: Bloemenvelde, Bonifaciusstraat, Kerklaan-Ambachtsherenweg, Verde Vista

In Voorschoten zijn (nog) geen bewonerscommissies. Wilt u een bewonerscommissie starten? Graag! Neem dan contact op met de HBVV.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer