Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Geplaatst op

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.

Vaak weet uw buur niet dat hij overlast veroorzaakt. Een gesprek kan dit duidelijk maken.

Soms is het lastig om zelf met uw buren te praten
In Leiderdorp, Zoeterwoude, en Voorschoten kunt u daarbij hulp krijgen. Dit heet buurtbemiddeling. U krijgt dan hulp om een afspraak en gesprek te regelen met uw buren. Vrijwilligers die goed kunnen bemiddelen helpen hierbij. Zij zijn getraind om gesprekken goed te leiden. Ze zorgen ervoor dat u en uw buren samen een oplossing vinden. Wat u bespreekt blijft geheim. Niemand anders krijgt dit te horen, ook Rijnhart Wonen niet.

Hoe kan ik buurtbemiddeling aanvragen?

In Voorschoten hebben we begin dit jaar een overeenkomst ondertekend met afspraken van de gemeente, stichting Kwadraad en Rijnhart Wonen over de inzet van buurtbemiddeling. In Leiderdorp en Zoeterwoude regelt de gemeente de buurtbemiddeling. Wilt u buurtbemiddeling? Vraag dit dan zelf aan via de contactgegevens hieronder. Wacht niet te lang met hulp vragen. Hoe eerder u praat met uw buren, hoe beter het meestal gaat.

Contactgegevens buurtbemiddeling:

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Individuele bijzondere bijstand voor Leiderdorpers

Woont u in Leiderdorp en had u moeite om de energierekening te betalen in 2023 door een laag inkomen? Dan is er goed nieuws: de gemeente Leiderdorp kan u hierbij financieel ondersteunen. U kunt deze individuele bijzondere bijstand aanvragen tot en met 31 oktober 2024.
Lees meer