Proef met zonwerend glas tegen de hitte

Geplaatst op

In Zoeterwoude krijgen de woningen aan de Bonifaciusstraat 1-23 een onderhoudsbeurt. We vervangen deuren en kozijnen, de ramen krijgen HR++ glas, we vernieuwen het voegwerk en ook isoleren we het dak, de gevel en de vloer. Ook vervangen we de dakkapellen en de dakpannen.

Steun voor de plannen

Jurjen Tees, projectleider bestaande bouw: “Bij het maken van de plannen was de bewonerscommissie nauw betrokken. In het begin waren de bewoners teleurgesteld, omdat we de eerdere verbouwplannen financieel niet rond kregen. Maar door met elkaar in gesprek te blijven, zijn we er gelukkig met elkaar uitgekomen. Het resultaat is dat alle bewoners achter de plannen staan die we nu laten uitvoeren.”

Zonwerend glas in strijd tegen de hitte
De bewonerscommissie gaf aan dat bewoners in de zomer last hebben van de hitte. Jurjen: “De zomers worden steeds warmer. Door het isoleren van de woningen kan warmte minder makkelijk weg. Dat leidt dan weer tot warmere woningen. We nemen de wensen van de bewonerscommissie in dit project serieus. Daarom gaan we een proef doen met zonwerend glas in de dakkapellen. Zo testen we of dit een goede oplossing is om de warmte zo goed mogelijk uit de woningen te houden.”

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer