Proef met zonwerend glas tegen de hitte

Geplaatst op

In Zoeterwoude krijgen de woningen aan de Bonifaciusstraat 1-23 een onderhoudsbeurt. We vervangen deuren en kozijnen, de ramen krijgen HR++ glas, we vernieuwen het voegwerk en ook isoleren we het dak, de gevel en de vloer. Ook vervangen we de dakkapellen en de dakpannen.

Steun voor de plannen

Jurjen Tees, projectleider bestaande bouw: “Bij het maken van de plannen was de bewonerscommissie nauw betrokken. In het begin waren de bewoners teleurgesteld, omdat we de eerdere verbouwplannen financieel niet rond kregen. Maar door met elkaar in gesprek te blijven, zijn we er gelukkig met elkaar uitgekomen. Het resultaat is dat alle bewoners achter de plannen staan die we nu laten uitvoeren.”

Zonwerend glas in strijd tegen de hitte
De bewonerscommissie gaf aan dat bewoners in de zomer last hebben van de hitte. Jurjen: “De zomers worden steeds warmer. Door het isoleren van de woningen kan warmte minder makkelijk weg. Dat leidt dan weer tot warmere woningen. We nemen de wensen van de bewonerscommissie in dit project serieus. Daarom gaan we een proef doen met zonwerend glas in de dakkapellen. Zo testen we of dit een goede oplossing is om de warmte zo goed mogelijk uit de woningen te houden.”

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Een kijkje in ons jaarverslag van 2023

2023 was een jaar van vooruitgang en innovatie voor ons. Bij Rijnhart Wonen hebben we hard gewerkt om onze dienstverlening te verbeteren en onze aanwezigheid in Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten te versterken.
Lees meer