Proef tegen te warme woningen

Geplaatst op

Onze zomers worden steeds warmer. En daarmee veel woningen ook. Daarom doen we bij 15 woningen aan het Elizabethhof in Leiderdorp een proef met speciale zonneschermen tegen de warmte.

“In de winter wil je je woning isoleren tegen de kou, maar in de zomer wordt het koel houden van je woning steeds belangrijker”, vertelt Richard van Zwet, projectleider bestaande bouw. “De beste oplossing verschilt per woning of woongebouw. Eerder dit jaar plaatsten we bijvoorbeeld nog zonwerend glas in de dakkapellen aan de Bonifaciusstraat. Door verschillende proeven te doen, leren we wat het beste werkt.”

De zonneschermen houden veel meer warmte tegen dan gewone gordijnen. Richard: “We plaatsen de zonneschermen op de ramen die het meeste in de zon staan. Over een jaar bekijken we de resultaten. We hopen op een succesvolle proef, zodat de woningen lekker koel blijven tijdens de hete dagen.”

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer