Proef tegen te warme woningen

Geplaatst op

Onze zomers worden steeds warmer. En daarmee veel woningen ook. Daarom doen we bij 15 woningen aan het Elizabethhof in Leiderdorp een proef met speciale zonneschermen tegen de warmte.

“In de winter wil je je woning isoleren tegen de kou, maar in de zomer wordt het koel houden van je woning steeds belangrijker”, vertelt Richard van Zwet, projectleider bestaande bouw. “De beste oplossing verschilt per woning of woongebouw. Eerder dit jaar plaatsten we bijvoorbeeld nog zonwerend glas in de dakkapellen aan de Bonifaciusstraat. Door verschillende proeven te doen, leren we wat het beste werkt.”

De zonneschermen houden veel meer warmte tegen dan gewone gordijnen. Richard: “We plaatsen de zonneschermen op de ramen die het meeste in de zon staan. Over een jaar bekijken we de resultaten. We hopen op een succesvolle proef, zodat de woningen lekker koel blijven tijdens de hete dagen.”

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer