Resultaten Aedes-benchmark 2023 bekend

Geplaatst op

”We zijn tevreden met onze scores”, vertelt directeur-bestuurder Chrétien Mommers. “Vorig jaar hebben we 1000 woningen in Voorschoten overgenomen, dat zien we terug in de cijfers. Met een groei van onze woningvoorraad met 25% scoren we een A op beschikbaarheid.”

Huurders waarderen onze dienstverlening gemiddeld met een 7,6. Op het onderdeel ‘reparatieverzoek’ zien we een stijging van een 7,6 vorig jaar naar een 7,9 in 2023. De kwaliteit van onze woningen scoort hoger dan het landelijk gemiddelde: op het onderdeel ‘ervaren woningkwaliteit’ halen we een 7,3.

De afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in onderhoud en verbetering. Op het gebied van duurzaamheid zitten we nu op label B. Mommers: “De 1000 woningen die we in Voorschoten erbij hebben gekregen, zijn minder goed geïsoleerd. De komende jaren blijven we investeren in het isoleren, aanbrengen van zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen in en op onze woningen. Dit voeren we in één keer uit tijdens gepland onderhoud.”

Daarnaast vinden we het belangrijk om onze dienstverlening steeds verder te verbeteren. Mommers: “Vanaf volgende maand hebben we een nieuwe website en een nieuw systeem, waarmee huurders allerlei woonzaken zelf regelen en we huurders beter kunnen helpen. Ook ondersteunen we al onze medewerkers met een opleiding klantgericht communiceren.”

Bekijk hier een overzicht van de resultaten.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer