Rijnhart Wonen en gemeente Leiderdorp werken samen aan energiebesparing

Geplaatst op

Leiderdorpse huishoudens zitten er weer een stukje warmer bij. Op 13 en 14 februari zijn in de woningen van een groep bewoners aan de Middelgeest en Adegeest gratis energiebesparende maatregelen gedaan. Dit als afsluiting van onderhoud en verduurzaming van de woningen. Voor de materiaalkosten stelde gemeente Leiderdorp geld beschikbaar. Woningcorporatie Rijnhart Wonen nam samen met aannemer Pasman Integraal Vastgoedonderhoud het plaatsen van de energiebesparende producten zoals radiatorventilatoren voor haar rekening.

De actie voor energiebesparende maatregelen is een mooie afsluiter van het onderhoudsproject aan de Middelgeest en Adegeest dat deze maand wordt afgerond. Aannemer Pasman Integraal Vastgoedonderhoud heeft in opdracht van Rijnhart Wonen de woningen verduurzaamd naar de standaard. Dat betekent dat de woningen goed genoeg zijn geïsoleerd. Dit om in de toekomst aardgasvrij te kunnen worden.

Besparen op energieverbruik
“Door de samenwerking met de gemeente Leiderdorp konden we voor de bewoners nog meer kleine energiebesparende maatregelen treffen in deze woningen”, vertelt Ruud van der Veer, manager Vastgoed bij Rijnhart Wonen. In verschillende woonkamers zijn radiatorfolie en radiatorventilatoren geplaatst. Daardoor krijgt de kamer nog sneller een aangename temperatuur. Ook gaf een energiehulp van de gemeente bewoners gratis tips hoe ze energie kunnen besparen. “Alles bij elkaar gaat dit een groot verschil maken in energieverbruik”, aldus Van der Veer.

Samenwerken tegen energiezorgen
Zowel de gemeente als Rijnhart Wonen hebben verduurzaming hoog op de agenda staan. Ruud van der Veer: “Energiezorgen hebben voorrang. Het is  een actueel probleem, dus we willen allemaal nú iets doen. Door samen te werken met de gemeente ontstaan er mooie initiatieven. Deze maand gaan we ook aan de slag bij onze woningen aan de Engelendaal, waar ook onderhoud is gepleegd. We hebben een belangrijke taak om onze woningen te verduurzamen. Dat doen we zoveel mogelijk tegelijk met onderhoudswerkzaamheden. Het is mooi dat we met deze actie als extra service en in samenwerking met onze partners bij deze projecten energiebesparende producten kunnen uitvoeren in de woningen.”

Gemeente Leiderdorp vindt het van belang om hier samen iets aan te doen. “Deze initiatieven zijn heel waardevol”, vertelt Bob Vastenhoud, wethouder Duurzaamheid bij gemeente Leiderdorp. “Grote technische ingrepen maken natuurlijk veel verschil. Maar door mensen te helpen kleine ingrepen te doen en hen advies te geven, krijgen ze controle over hun energieverbruik. Het wordt daardoor iets van de mensen zelf.”

Gratis energiebesparende maatregelen voor inwoners van Leiderdorp
Inwoners van Leiderdorp die de energietoeslag of bijzondere bijstand hebben ontvangen kunnen ook gratis energiebesparende maatregelen krijgen. Hiervoor kunt u mailen naar de gemeente: energiehulp@leiderdorp.nl. En heeft u energiezorgen? Dan kunt u meer informatie over dit onderwerp vinden op leiderdorp.nl/energiezorgen.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer