Rijnhart Wonen en GETGRIPP tekenen intentieovereenkomst voor sociale huur op LOI-locatie

Geplaatst op

 Rijnhart Wonen en Vastgoedontwikkelaar GETGRIPP hebben een belangrijke stap gezet voor de toekomst van de LOI-locatie in Leiderdorp. De twee partijen hebben de intentieovereenkomst getekend voor de bouw van nieuwe sociale huurwoningen op deze locatie.

De onderwijsinstelling LOI aan de Leidsedreef in Leiderdorp gaat verhuizen naar Leiden. Het plan is om de bestaande bouw te slopen en daarvoor circa 300 nieuwe woningen te bouwen, waarvan 35% sociale huur. Chrétien Mommers, directeur-bestuurder bij Rijnhart Wonen, is enthousiast over deze ontwikkeling: "Er is grote behoefte aan betaalbare woningen in Leiderdorp. We zijn daarom verheugd om samen met GETGRIPP de handen ineen te slaan voor de realisatie van nieuwe sociale huurwoningen op de LOI-locatie.”

Ook Joost Grootenhuis, directeur bij GETGRIPP deelt dit enthousiasme: "Dit project biedt een geweldige kans om woningen te bouwen die voldoen aan de woningbehoefte in de regio. We kijken ernaar uit om het sociale huursegment in samenwerking met Rijnhart Wonen te realiseren."

Herontwikkeling tot woon- en werkgebied
De herontwikkeling van de LOI-locatie sluit aan bij de Gebiedsvisie Baanderij van de gemeente Leiderdorp, waarbij het terrein wordt omgevormd tot een woon- en werkgebied. Ruud van der Veer, manager Vastgoed: “Dit wordt een plek waar wonen en werken samenkomen, met een focus voor bewoners op betaalbaarheid en duurzaamheid. Het eerste ontwerp toont meerdere wooncomplexen met een centrale binnentuin en een parkeergarage."

Planning
Begin oktober presenteerde GETGRIPP het eerste ontwerp aan omwonenden en geïnteresseerden. De gemeente is nu bezig met de Nota van Uitgangspunten, die eind dit jaar ter inzage wordt gelegd voor inspraak. De planning is dat de definitieve ontwikkeling in het laatste kwartaal van 2024 rond is. Naar verwachting kunnen de sloop en nieuwbouw dan in 2025 plaatsvinden.

Foto's: BuroJP

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer