Rijnhart Wonen tekent aannemingsovereenkomst met Stout voor de Pinksterbloem

Geplaatst op

Vandaag is een nieuwe stap bereikt voor de nieuwbouw aan de Pinksterbloem in Leiderdorp. Rijnhart Wonen en Bouwonderneming Stout hebben de aannemingsovereenkomst voor het project getekend. De bouw start eind 2023 en de woningen worden naar verwachting voor de zomer van 2025 opgeleverd.

Aan de Pinksterbloem in Leiderdorp komen 92 moderne, energiezuinige nieuwbouwwoningen verdeeld over 3 blokken. De 92 nieuwe sociale huurappartementen worden aardgasloos en goed geïsoleerd. De openbare ruimte wordt groen en klimaatbestendig. Ook komen er veel extra parkeerplaatsen bij.

Ruud van der Veer, manager Vastgoed bij Rijnhart Wonen, is blij met de volgende stap binnen het project: "Met de nieuwbouwwoningen aan de Pinksterbloem voegen we betaalbare en duurzame woningen toe in Leiderdorp. De Pinksterbloem wordt een plek waar bewoners comfortabel en energiezuinig kunnen wonen, omgeven door een groene omgeving." 

Arno Hokke, algemeen directeur bij Bouwonderneming Stout, voegt hieraan toe: "Samen met Rijnhart Wonen zijn we de uitdaging aangegaan om op deze locatie een mooi nieuw appartementencomplex te ontwikkelen met sociale huurappartementen. Wij kijken uit naar de volgende fase waarin we het project daadwerkelijk gaan realiseren en zo op lokaal niveau een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van het woningtekort." 

Aandacht voor groen
De groene ruimten tussen de 3 bouwblokken worden groene oasen met bomen, planten en plekken om te zitten en te spelen. Ook komen er plekken om het regenwater op te vangen, zoals wadi’s en een regentuin. Via deze link kunt u de plannen bekijken. 

Begin december start de bouw
In maart 2023 begon VSM Sloopwerken met de sloop van de drie verouderde gebouwen met 72 appartementen. De komende weken wordt het terrein bouwrijp gemaakt. In week 48 start de bouw. Naar verwachting worden de nieuwbouwwoningen voor de zomer van 2025 opgeleverd.

Kijk voor meer informatie op: www.rijnhartwonen.nl/projecten/pinksterbloem

Foto's: BuroJP

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer