Sloop Pinksterbloem van start voor komst van 92 sociale huurappartementen

Geplaatst op

De sloop van de 3 verouderde woongebouwen aan de Pinksterbloem in Leiderdorp is gestart. Vandaag bezochten Chrétien Mommers, directeur-bestuurder Rijnhart Wonen en wethouder Wonen Bob Vastenhoud de Pinksterbloem om de volgende stap in de herontwikkeling bij te wonen. Op dezelfde plek bouwt Rijnhart Wonen 92 moderne, energiezuinige nieuwbouwwoningen terug. 

Met het project voegt Rijnhart Wonen 20 sociale huurwoningen toe aan de voorraad. “We zijn blij dat we meer mensen een sociale huurwoning kunnen bieden in Leiderdorp, maar blijven hard op zoek naar andere locaties waar we kunnen bouwen”, vertelt Chrétien Mommers, directeur-bestuurder bij Rijnhart Wonen. “Daarin is een goede afstemming en samen optrekken met de gemeente belangrijker dan ooit.”

“Het is goed dat er met dit project meer betaalbare en duurzame huurwoningen in Leiderdorp komen”, vertelt Bob Vastenhoud. “Deze 20 extra sociale huurwoningen sluiten perfect aan bij de doelstellingen van dit college, waarin wij voor de komende jaren een grote uitbreiding van het aantal woningen in Leiderdorp nastreven en daarbij in willen zetten op meer betaalbaar. De behoefte aan sociale huurwoningen is groot. De professionele samenwerking met Rijnhart Wonen is de sleutel tot het bereiken van dat doel.” 

Energiezuinig wonen
De nieuwe woningen worden aardgasloos en goed geïsoleerd. Ook wordt de directe omgeving groener en klimaatbestendig. Hierdoor kunnen de nieuwe bewoners en de buurt er prettig verblijven. Daarnaast is er volop aandacht voor parkeren.

Omwonenden bijgepraat over bestemmingsplan
Op 9 februari zijn omwonenden tijdens een informatieavond door Rijnhart Wonen bijgepraat over de sloop en nieuwbouw. De gemeente was aanwezig voor een uitleg over het nieuwe bestemmingsplan. “De buurt is betrokken en reageert positief”, vertelt Menno Stok, projectleider nieuwbouw bij Rijnhart Wonen. “Projectontwikkeling vergt soms een lange adem, maar we hebben nu een prachtig plan. En er komen naast 20 extra woningen ook 46 extra parkeerplaatsen bij. Daarnaast is er ook veel aandacht voor groen en een prettige leefomgeving.”

Beperken van overlast
Alle oud-bewoners van de te slopen flats zijn inmiddels verhuisd. Tijdens de sloop en de bouw van de woningen wordt het parkeerterrein aan de Van der Marckstraat afgesloten met bouwhekken. Op deze plek komt de bouwplaats. Vanaf begin april worden ook enkele parkeerplaatsen aan de Pinksterbloem afgesloten. Er worden niet meer parkeerplaatsen afgesloten dan nodig is. Menno Stok: “We houden bij de sloop rekening met zo veel mogelijk parkeergelegenheid en het beperken van de overlast. De sloop van de flats vindt in fases plaats. Dit betekent dat er maar bij 1 flat tegelijk parkeerplaatsen worden afgesloten. De parkeerplaatsen ter hoogte van de andere flats zijn dan gewoon te gebruiken.” Omwonenden zijn hierover geïnformeerd door Rijnhart Wonen en VSM Sloopwerken.

Dit najaar start bouw
De sloop is naar verwachting uiterlijk eind juni klaar. De nieuwbouw start in het najaar van 2023. Naar verwachting worden de duurzame sociale huurwoningen begin 2025 opgeleverd.

Kijk voor meer informatie op: www.rijnhartwonen.nl/projecten/pinksterbloemen www.leiderdorp.nl/pinksterbloem

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer