Start proef met inductie-cv

Geplaatst op

We willen met z’n allen minder gas gebruiken. Daarom zoeken we naar andere manieren om onze woningen in de toekomst te verwarmen. Aan het Madeliefpad in Zoeterwoude zijn we eind 2023 gestart met een proef in een woning met een nieuwe soort verwarming: de inductie-cv.


Wat is een inductie-cv?
“Een inductie-cv werkt op stroom in plaats van gas en is makkelijk te plaatsen”, legt projectleider Jurjen Tees uit. “Hij past meestal op dezelfde plek als de oude gasketel. De aansluitingen voor centrale verwarming en warmtapwater zijn hetzelfde als bij een normale combiketel. ”

Installatie
Leverancier TI Green heeft geholpen bij de installatie van de inductie-cv. Jurjen: “Er waren geen grote veranderingen in huis nodig. We hoefden alleen de meterkast aan te passen naar een 3-fasenaansluiting. Ook hebben we zonnepanelen op het dak geplaatst die de stroom voor de inductie-cv opwekken. Toen alles klaar was, hebben we aan de bewoner die meedoet aan de proef uitleg gegeven hoe alles werkt.

Duurzame oplossing
Jurjen is enthousiast over de proef. “Het is belangrijk om nieuwe, duurzame oplossingen te vinden voor het verwarmen van onze huizen. Onze eerste ervaringen met de inductie-cv zijn goed. De komende tijd blijven we kijken hoe het gaat en verbeteren het als dat nodig is. Na een jaar bekijken we de resultaten. We hopen dat de inductie-cv een goede keuze is voor de toekomst."

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer