Terugblik Burendag 2023

Geplaatst op

Zaterdag 23 september was het Burendag! In het hele land vonden leuke activiteiten plaats die bewoners uit de buurt zelf organiseerden. 

Ook bij de woongebouwen het Keerpunt 1 en Keerpunt 2 in Leiderdorp stond een gezellige middag op het programma. Bewoonster Linda organiseerde dit samen met haar buurvrouwen Petra en Ada: “Er kwamen wel 65 mensen langs voor een kopje koffie of een lekker broodje. We hebben gelachen, leuke gesprekken gevoerd en bewoners hebben nieuwe contacten met elkaar gelegd.” 

Het lijkt erop dat de 3 buurvrouwen een traditie hebben gestart, want bewoners kijken nu al uit naar de volgende burendag. Linda: “De burendag was voor herhaling vatbaar, dus dat gaan we zeker doen!” 

Het seniorengebouw aan de Simon Ouwerkerkstraat stond vrijdag al in het teken van Burendag. Bea Groenewegen plande samen met bewoners Anja en Riet een gezellige koffieochtend. “Met de bewonerscommissie organiseren we het hele jaar door activiteiten, zo ook met Burendag. Het was weer erg gezellig. Vooraf hadden we al wat lekkers ingekocht, dankzij een gulle bijdrage van Rijnhart Wonen. En bij de mensen die niet konden komen, hebben we persoonlijk een taartje gebracht.”

Burendag bij de Simon Ouwerkerkstraat:

Foto's: Burojp

Burendag bij het Keerpunt 1 en Keerpunt 2

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer