Terugblik Burendag 2023

Geplaatst op

Zaterdag 23 september was het Burendag! In het hele land vonden leuke activiteiten plaats die bewoners uit de buurt zelf organiseerden. 

Ook bij de woongebouwen het Keerpunt 1 en Keerpunt 2 in Leiderdorp stond een gezellige middag op het programma. Bewoonster Linda organiseerde dit samen met haar buurvrouwen Petra en Ada: “Er kwamen wel 65 mensen langs voor een kopje koffie of een lekker broodje. We hebben gelachen, leuke gesprekken gevoerd en bewoners hebben nieuwe contacten met elkaar gelegd.” 

Het lijkt erop dat de 3 buurvrouwen een traditie hebben gestart, want bewoners kijken nu al uit naar de volgende burendag. Linda: “De burendag was voor herhaling vatbaar, dus dat gaan we zeker doen!” 

Het seniorengebouw aan de Simon Ouwerkerkstraat stond vrijdag al in het teken van Burendag. Bea Groenewegen plande samen met bewoners Anja en Riet een gezellige koffieochtend. “Met de bewonerscommissie organiseren we het hele jaar door activiteiten, zo ook met Burendag. Het was weer erg gezellig. Vooraf hadden we al wat lekkers ingekocht, dankzij een gulle bijdrage van Rijnhart Wonen. En bij de mensen die niet konden komen, hebben we persoonlijk een taartje gebracht.”

Burendag bij de Simon Ouwerkerkstraat:

Foto's: Burojp

Burendag bij het Keerpunt 1 en Keerpunt 2

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Donderdag 29 februari is onze klantenservice niet bereikbaar

Donderdag 29 februari is onze klantenservice niet bereikbaar. Meld een reparatie via Mijn Rijnhart. Daar kunt u ook andere woonzaken regelen. Bel bij spoed naar 071 589 04 70. U wordt dan doorverbonden naar onze noodservice. Vrijdag 1 maart staan onze medewerkers weer klaar om u te helpen.
Lees meer

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer