Wat doen we bij asbest in onze woningen?

Geplaatst op

Hoe gaat u veilig om met asbest? 
Asbest is alleen gevaarlijk als het beschadigd raakt. Als het heel blijft en u laat het met rust, is er geen probleem. Ga dus niet boren, schuren of zagen in asbesthoudend materiaal. Is het toch beschadigd of versleten? Neem dan contact met ons op. 
 
We controleren onze woningen 
Als u gaat verhuizen en de huur opzegt, checken we het huis op asbest. “Binnen 5 dagen na de opzegging komen we langs voor een voorinspectie”, vertelt Pauline Wehrmeijer, coördinator woonmakelaar. “We kijken dan naar plekken waar asbest kan zitten, zoals in de vloer. Laat uw vloerbedekking dus liggen totdat we bij u zijn geweest.”

Asbest veilig verwijderen 
Vinden we asbest? Zodra uw woning leeg is, halen we het veilig weg. Als er bijvoorbeeld asbest in de vloerbedekking zit, bent u verplicht dit te laten liggen. Een speciaal bedrijf verwijdert het dan, zodat de oude of nieuwe bewoners hier geen last van hebben. 

Meer informatie over asbest.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer