Document digitaal inzien

Heeft u post van Rijnhart Wonen ontvangen? Klik hier om je PTX-code in te vullen en je post digitaal te bekijken.

Post ook digitaal beschikbaar!
Als huurder van Rijnhart Wonen kunt u ervoor kiezen om uw post per e-mail te ontvangen, digitaal dus. Dat bespaart papier en u heeft alles online bij de hand of slaat uw post op uw eigen computer of netwerk op. Als u hiervoor kiest, ontvangt u alle post van ons in het vervolg automatisch in de mailbox van uw e-mailaccount. 

Hoe stapt u over op digitale post?

Volg de instructies op de voorpagina bij onze brieven. U kunt de QR-code die daarop staat scannen met uw mobiele telefoon of u kunt hierboven de PTX-code overnemen. Let op! De codes in de brief kunt u tot 14 dagen na de verzenddatum van de brief gebruiken. Daarna werken de codes van deze brief niet meer. Maar, bij elke nieuwe brief zit weer een voorblad met nieuwe codes die ook weer 14 dagen geldig zijn.

Hoe werkt het ontvangen van post per e-mail via Postex?

Als wij u een digitale brief sturen, ontvangt u een e-mail. In die e-mail zit dan een koppeling naar de beveiligde omgeving van Postex. In die beveiligde omgeving kunt u de brief en eventuele bijlagen lezen en hebt u de mogelijkheid om deze als PDF-bestand te downloaden en op te slaan op uw eigen computer of netwerk.

Deze e-mail werkt een jaar, daarna vernietigt Postex de brieven en zijn die niet meer via de koppeling in de e-mail te openen. De post blijft wel beschikbaar via ‘Mijn Rijnhart Wonen’ op internet.

Het ontvangen en online bekijken van berichten via Postex is betrouwbaar en veilig. Alle gegevens worden digitaal versleuteld om ervoor te zorgen dat alleen u de informatie kunt inzien. Postex vraagt nooit naar uw inloggegevens of wachtwoorden. Bekijk een voorbeeld e-mail.

‘Mijn Rijnhart Wonen’ op internet

Alle brieven die u van ons ontvangt, zowel op papier als per e-mail, komen ook in Mijn Rijnhart te staan. Hier kunt u als huurder van Rijnhart Wonen altijd uw post terugvinden. Ook als het na een jaar niet meer beschikbaar is via Postex. 

Hoe ziet een brief via Postex er uit?

Wanneer u een brief van Rijnhart Wonen op papier ontvangt, verandert er niet zo veel. Alleen de envelop ziet er iets anders uit. Ook is er een voorblad toegevoegd waar een code op staat. Die code kunt u hierboven invoeren om de post digitaal te bekijken en bijvoorbeeld op te slaan. Ook kunt u met de code uw voorkeur wijzigen als u uw post voortaan per e-mail wilt ontvangen. Bekijk een voorbeeldbrief per post.