Schimmel ontstaat door te veel vocht in huis
Vaak ontstaat dat vocht bij het koken of het douchen. Kan dat vocht niet weg? Dan beslaan ruiten, wordt kleding klam en verschijnt er schimmel op de muren.

Zorg dat u uw woning altijd goed ventileert
Zo krijgt schimmel geen kans. Door ramen tegen elkaar open te zetten brengt u verse lucht in huis en voert u vochtige, vervuilde lucht af. Zet tijdens het douchen of koken een klein raampje open om het vocht meteen af te voeren. Heeft u mechanische ventilatie in huis? Zet de ventilatie dan op de hoogste stand tijdens het koken en het douchen. De rest van de dag is een lagere stand ook prima. Zet de mechanische ventilatie in ieder geval nooit helemaal uit.

Vervang regelmatig de filters van uw mechanische ventilatie
Zo blijft de mechanische ventilatie goed werken. Controleer de filters in ieder geval 1 keer in het jaar. Zijn de filters schoon? Dan hoeft u niets te doen. Zijn de filters vies? Vervang ze dan. Maakt de mechanische ventilatie meer geluid dan gewoonlijk? Meld dit bij ons. Misschien werkt het systeem niet meer goed en kunnen wij uw probleem gemakkelijk oplossen.

Houd uw huis niet helemaal dicht in de winter
Ook in de winter is het belangrijk om te blijven ventileren. Heeft u ventilatieroosters in huis? Zet die dan open. Zet uw thermostaat in de winter ook niet lager dan 15 graden Celsius. Zo voorkomt u dat er door de kou extra vocht in huis komt.