Lukt het u niet zelf om uw woning aan te passen?
Vraag dan de gemeente om hulp. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is bedoeld voor mensen die niet meer zelfstandig op eigen kracht kunnen functioneren, ook niet met behulp van familie, buren en vrienden.

Hoe vraag ik een Wmo-aanpassing aan?

Hiervoor kunt u bij het Wmo-loket van uw gemeente terecht.

  • Woont u in Leiderdorp? Dan neemt u contact op met Incluzio Leiderdorp.

  • Woont u in Voorschoten? Dan doet u een WMO melding op de website van de gemeente Voorschoten.

  • Woont u in Zoeterwoude? Dan neemt u contact op met het zorgloket van de gemeente Zoeterwoude. Het zorgloket is dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 09.00 uur en 11.00 uur op telefoonnummer 071 - 580 63 00. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgloket@zoeterwoude.nl.

Aanpassingen in uw woning kosten geld. Vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning kunt u deze aanpassingen voor een deel of helemaal betaald krijgen. Klik hier voor aanvullende informatie van de Rijksoverheid. U kunt de aanpassing in uw woning ook zelf financieren. Laat ons dan weten wat u wilt veranderen en of wij u daar toestemming voor kunnen geven.

Wat kan Rijnhart Wonen voor u doen?
Is uw aanvraag bij de gemeente goedgekeurd? Dan kan de gemeente bepaalde voorzieningen verzorgen. Wij helpen graag met de aanpassingen aan uw woning. Deze kunnen worden uitgevoerd als wij daarvoor toestemming van uw gemeente hebben gekregen. De gemeente betaalt dan de kosten. Soms betaalt u zelf ook een bijdrage.