Hulp bij geldzorgen

Geplaatst op

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Het is belangrijk dat u er niet te lang mee blijft rondlopen. Wij helpen u graag voorkomen dat u nog grotere schulden krijgt. Wist u dat u hulp kunt krijgen van Geldfit, Schuldhulpmaatje Nederland en de gemeente?

  • Geldfit is een onderdeel van de stichting Nederlandse Schuldhulp Route (NSR). Op de website van Geldfit kunt u een geldfit-test invullen. U vult uw postcode in en Geldfit vertelt u over hulp en oplossingen bij u in de buurt. Kijk op geldfit.nl/welkom/rijnhart/.

  • Via SchuldHulpMaatje krijgt u hulp van iemand om uw financiële problemen op te lossen. Een SchuldHulpMaatje is een vrijwilliger die u hierbij gratis begeleidt en ondersteunt. Kijk op schuldhulpmaatje.nl

  • Bijeen huurachterstand zijn wij verplicht om dit te melden bij het team Eerste Hulp bij Geldzorgen (EHBG) in uw gemeente. De gemeente neemt contact met u op en bespreekt of u hulp nodig heeft. Ook kijkt het team of er oplossingen zijn voor uw geldproblemen. Bijvoorbeeld of u recht heeft op toeslagen. 

Spreekt u liever eerst met iemand van Rijnhart Wonen?  
Mail ons via incasso@rijnhartwonen.nl of bel 071 589 04 70. Wij denken graag met u mee.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer