Huurders van Rijnhart Wonen met een zorgvraag krijgen innovatief toegangssysteem

Geplaatst op

De vraag naar thuiszorg in Nederland neemt toe en ook in onze regio. We merken daarbij dat bewoners vaak moeite hebben met het zelfstandig openen van hun deuren voor zorgverleners. Dat kan makkelijker. Daarom hebben Rijnhart Wonen, ActiVite, WIJdezorg en FocusCura de handen ineengeslagen voor een innovatief toegangssysteem voor huurders met een zorgvraag.

Gemakkelijke en veilige toegang tot deuren
Zorgorganisaties ActiVite en WIJdezorg hebben samen met andere thuiszorgorganisaties in de regio besloten om af te stappen van de traditionele sleutelkluisjes. Hiervoor in de plaats komt een innovatief toegangssysteem, het cKey Door systeem van FocusCura. Een compact motorslot ontgrendelt de deur met behulp van een smartphone. Door middel van bluetooth-technologie maakt het slimme slot verbinding met de smartphone van de zorgverlener, die met een beveiligde app op de telefoon de deuren kan openen. Hierdoor zijn tags of sleutels niet meer nodig en is vanaf de buitenzijde geen (sleutel)kastje meer zichtbaar.

Samenwerkingsovereenkomst getekend
De innovatieve oplossing van FocusCura wordt nu ook geïnstalleerd bij huurders van Rijnhart Wonen met een zorgvraag. Op dinsdag 17 oktober hebben Rijnhart Wonen en FocusCura hiervoor officieel getekend.

Naast een comfortabele woning is goede thuiszorg erg belangrijk om ouderen in staat te stellen langer thuis te blijven wonen”, vertelt Chrétien Mommers, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Rijnhart Wonen. “Dankzij deze oplossing kunnen zorgmedewerkers eenvoudig en veilig toegang krijgen tot onze woningen om de mensen de juiste zorg te geven.”

ActiVite en WIJdezorg zijn blij met de stap. Marian van Roosmalen, bestuurder van WIJdezorg: "In onze regio merken we dat cijfercodes snel gekraakt worden en sleutels vaak niet terug worden gehangen. Zeker bij de ongeplande acute nachtzorg, die wij in de regio organiseren met 5 verpleeg- thuiszorg- en verzorgingshuisorganisaties (ActiVite, DSV, Libertas Leiden, Marente en WIJdezorg) is het belangrijk dat we op tijd bij een cliënt met een acute vraag kunnen zijn. Het huidige systeem met vaak nog gewone sleutels is niet meer geschikt. We zijn daarom heel blij dat we nu ook bij de woningen van Rijnhart Wonen gebruik kunnen maken van dit innovatieve toegangssysteem. Dit is veiliger voor onze cliënten, maar ook voor onze medewerkers.”

“Het cKey Door systeem komt op individuele woningvoordeuren en op de centrale toegangsdeuren”, vertelt Jos van Nederpelt van FocusCura. “Met dit slimme slot zorgen we voor een veiligere en efficiëntere toegang voor zorgverleners en de mantelzorgers.”

Foto's: BuroJP

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer