Huurverhoging 2023

Geplaatst op

Elk jaar bekijken we of het nodig is de huren aan te passen per 1 juli. De huurinkomsten hebben wij nodig om de kwaliteit van onze bestaande woningen in stand te kunnen houden. En om betaalbare nieuwe woningen te kunnen bouwen en bestaande woningen energiezuiniger te maken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat u prettig en veilig woont. Huuropbrengsten zijn ook nodig om te investeren in de leefbaarheid van uw woonomgeving. 

Huuraanzegging

Vóór 1 mei ontvangt u een brief met het voorstel voor uw nieuwe huur vanaf 1 juli 2023, de huuraanzegging. Daarin leest u of en met welk bedrag uw huur is aangepast.

Heeft u vragen over de huurverhoging? 
Alle informatie, vragen en antwoorden vindt u hier op onze website.

Eenmalige Huurverlaging 2023
Dit jaar gaat voor sommige huurders de huur niet omhoog maar omlaag. De Wet Eenmalige Huurverlaging 2023 maakt dit mogelijk. Deze huurverlaging geldt alleen voor huurders met een laag inkomen. Al onze huurders die misschien huurverlaging krijgen, ontvingen in maart een brief hierover. Als u recht heeft op de huurverlaging, dan ontvangt u vóór 1 juni een brief van ons met het voorstel voor uw nieuwe huur vanaf 1 juli 2023. Heeft u vragen over de huurverlaging?  Kijk voor meer informatie, vragen en antwoorden op www.rijnhartwonen.nl/huurverlaging.

Maakt u zich zorgen of u de huur kunt betalen?
Neem dan contact met ons op. Samen met u kijken we of en hoe we u kunnen helpen, bijvoorbeeld met een betalingsregeling.

Klik hier voor meer informatie. 

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer