Huurverhoging 2023

Geplaatst op

Elk jaar bekijken we of het nodig is de huren aan te passen per 1 juli. De huurinkomsten hebben wij nodig om de kwaliteit van onze bestaande woningen in stand te kunnen houden. En om betaalbare nieuwe woningen te kunnen bouwen en bestaande woningen energiezuiniger te maken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat u prettig en veilig woont. Huuropbrengsten zijn ook nodig om te investeren in de leefbaarheid van uw woonomgeving. 

Huuraanzegging

Vóór 1 mei ontvangt u een brief met het voorstel voor uw nieuwe huur vanaf 1 juli 2023, de huuraanzegging. Daarin leest u of en met welk bedrag uw huur is aangepast.

Heeft u vragen over de huurverhoging? 
Alle informatie, vragen en antwoorden vindt u hier op onze website.

Eenmalige Huurverlaging 2023
Dit jaar gaat voor sommige huurders de huur niet omhoog maar omlaag. De Wet Eenmalige Huurverlaging 2023 maakt dit mogelijk. Deze huurverlaging geldt alleen voor huurders met een laag inkomen. Al onze huurders die misschien huurverlaging krijgen, ontvingen in maart een brief hierover. Als u recht heeft op de huurverlaging, dan ontvangt u vóór 1 juni een brief van ons met het voorstel voor uw nieuwe huur vanaf 1 juli 2023. Heeft u vragen over de huurverlaging?  Kijk voor meer informatie, vragen en antwoorden op www.rijnhartwonen.nl/huurverlaging.

Maakt u zich zorgen of u de huur kunt betalen?
Neem dan contact met ons op. Samen met u kijken we of en hoe we u kunnen helpen, bijvoorbeeld met een betalingsregeling.

Klik hier voor meer informatie. 

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Een kijkje in ons jaarverslag van 2023

2023 was een jaar van vooruitgang en innovatie voor ons. Bij Rijnhart Wonen hebben we hard gewerkt om onze dienstverlening te verbeteren en onze aanwezigheid in Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten te versterken.
Lees meer