Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Geplaatst op

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid. Zoals altijd hebben we de huurverhoging overlegd met de huurdersorganisaties. U ontvangt de brief met het voorstel voor uw nieuwe huur vóór 1 mei.

De woningnood is groot, ook in onze regio Holland Rijnland
De woningcorporaties staan hier met elkaar, met gemeenten en andere partners voor een grote opgave. De huurverhoging is hard nodig om alle opgaven waar te kunnen maken. We kennen allemaal wel mensen - jong, oud, gezin of alleenstaand - die een woning in onze regio zoeken. We moeten veel meer bouwen nu én in de komende jaren. En we moeten woningen sneller energiezuiniger maken voor meer wooncomfort en lagere energiekosten. Huurinkomsten zijn ook nodig voor het onderhoud van bestaande woningen. En voor een prettige en veilige woonomgeving. Het is de taak van woningcorporaties is om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen prettig, veilig én betaalbaar én passend kunnen wonen in fijne buurten.

De huurverhoging is dit jaar gemiddeld hoger dan u de laatste jaren van ons gewend bent
We streven er altijd naar de huur van onze woningen betaalbaar te houden én in balans met investeringen, in meer nieuwe woningen en woningen van goede kwaliteit. Dit jaar stijgen de lonen gemiddeld meer dan de huur omhoog gaat. Dat betekent dat huurders gemiddeld een iets kleiner deel van hun inkomen kwijt zijn aan huur. Als u recht heeft op huurtoeslag, krijgt u méér huurtoeslag om gestegen woonlasten te compenseren. Maak op www.belastingdienst.nl een proefberekening om te kijken of u recht heeft op huurtoeslag. Maakt u zich zorgen over het betalen van uw huur? Neem dan contact met ons op. Samen met u kijken we naar een oplossing, bijvoorbeeld een betalingsregeling.

 

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Werken bij de WOCO

Samen met 41 woningcorporaties in Zuid-Holland sluiten we ons aan bij de arbeidsmarktcampagne Werken bij de WOCO. Met elkaar laten we zien hoe waardevol het werken bij een woningcorporatie is.
Lees meer

De Huren in Holland Rijnland app is vanaf nu beschikbaar

Vanaf 1 mei is de nieuwe app van Huren in Holland Rijnland beschikbaar in de App Store en de Play Store. Hiermee kunt u vanaf nu als woningzoekende nog makkelijker en gebruikersvriendelijk op uw mobiele telefoon het aanbod van huurwoningen doorzoeken, reageren en de status volgen.
Lees meer

Schimmel voorkomen in huis

Om energiekosten te besparen, zetten sommige mensen de verwarming laag en houden ze ramen dicht. Dat is geen goed idee. U kunt de lucht in huis gezond houden door te ventileren.
Lees meer