Last van meeuwen? Voer ze niet

Geplaatst op

Het broedseizoen komt er weer aan. Dat betekent dat ook meeuwen weer een plek gaan zoeken om hun nesten te bouwen. Het liefst doen ze dat op platte daken en in een omgeving waar ze makkelijk eten kunnen vinden. De meeuw is een beschermde vogel die wel geweerd mag worden, maar niet verjaagd. Wilt u weten wat u zelf kunt doen tegen meeuwenoverlast? Lees verder!

In het verleden plaatsten we op verschillende flats vliegers. Maar de vliegers waaiden vaak van de daken waardoor we die moesten terugplaatsen. Onze medewerkers mogen tegenwoordig niet meer op de daken. En meeuwen zijn slimme beesten: ze laten zich niet meer verjagen door de vliegers. Daarom plaatsen we deze niet meer.  

Wat kunt u doen tegen meeuwenoverlast?

  • Voer de meeuwen nooit. Door meeuwen te voeren, leren ze dat bij mensen eten te krijgen is.

  • Sluit uw container met huishoudelijk afval goed af.

  • Gooi afval in de prullenbak en niet op straat.

  • Zet geen afvalzakken naast de afvalcontainers op straat.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer