Last van meeuwen? Voer ze niet

Geplaatst op

Het broedseizoen komt er weer aan. Dat betekent dat ook meeuwen weer een plek gaan zoeken om hun nesten te bouwen. Het liefst doen ze dat op platte daken en in een omgeving waar ze makkelijk eten kunnen vinden. De meeuw is een beschermde vogel die wel geweerd mag worden, maar niet verjaagd. Wilt u weten wat u zelf kunt doen tegen meeuwenoverlast? Lees verder!

In het verleden plaatsten we op verschillende flats vliegers. Maar de vliegers waaiden vaak van de daken waardoor we die moesten terugplaatsen. Onze medewerkers mogen tegenwoordig niet meer op de daken. En meeuwen zijn slimme beesten: ze laten zich niet meer verjagen door de vliegers. Daarom plaatsen we deze niet meer.  

Wat kunt u doen tegen meeuwenoverlast?

  • Voer de meeuwen nooit. Door meeuwen te voeren, leren ze dat bij mensen eten te krijgen is.

  • Sluit uw container met huishoudelijk afval goed af.

  • Gooi afval in de prullenbak en niet op straat.

  • Zet geen afvalzakken naast de afvalcontainers op straat.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer