Maak kennis met Wessel Imholz, wijkagent Voorschoten

Geplaatst op

Wat doe jij precies?
Ik werk in Krimwijk, Vlietwijk, het centrum en in Bijdorp. Mijn belangrijkste taak is om ervoor te zorgen dat alles rustig en veilig is in de buurt. Als er een noodgeval is, kunnen mensen het alarmnummer 112 bellen. Is er geen spoed bij, dan kunnen zij het algemene nummer van de politie bellen: 0900 88 44. De surveillance pakt deze melding op en handelt de melding af door mijn collega’s erop af te sturen. Zo nodig bel ik de mensen terug. Maar als wijkagent doe ik meer. Ik probeer echt contact te maken met mensen in de buurt. Ik ben een soort brug tussen de mensen en de politie. Als iemand hulp nodig heeft of wil praten, kan die persoon bij mij terecht.

Kun je een voorbeeld geven?
Stel je een ruzie tussen buren voor. Als wijkagent kies ik geen kant. Ik kan alleen controleren of er iets strafbaars is gebeurd. Ik help met praten tussen de 2 partijen. Maar het is aan de mensen zelf hoe ze het probleem oplossen.

Wat is jouw grootste succes? 
Veel mensen zeggen dat ze makkelijk met mij kunnen praten. Dat doet mij goed. Mijn motto is: behandel iedereen zoals je zelf behandeld wilt worden. Als wijkagent bouw ik een groot netwerk op, geef ik advies en probeer ik een band op te bouwen met de bewoners. Als dat lukt, ben ik trots.

Wie of wat wil je nog bereiken?
Heel simpel: het plezier dat ik nu in mijn werk beleef, hoop ik voor de toekomst vast te houden.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer