Maak kennis met Wessel Imholz, wijkagent Voorschoten

Geplaatst op

Wat doe jij precies?
Ik werk in Krimwijk, Vlietwijk, het centrum en in Bijdorp. Mijn belangrijkste taak is om ervoor te zorgen dat alles rustig en veilig is in de buurt. Als er een noodgeval is, kunnen mensen het alarmnummer 112 bellen. Is er geen spoed bij, dan kunnen zij het algemene nummer van de politie bellen: 0900 88 44. De surveillance pakt deze melding op en handelt de melding af door mijn collega’s erop af te sturen. Zo nodig bel ik de mensen terug. Maar als wijkagent doe ik meer. Ik probeer echt contact te maken met mensen in de buurt. Ik ben een soort brug tussen de mensen en de politie. Als iemand hulp nodig heeft of wil praten, kan die persoon bij mij terecht.

Kun je een voorbeeld geven?
Stel je een ruzie tussen buren voor. Als wijkagent kies ik geen kant. Ik kan alleen controleren of er iets strafbaars is gebeurd. Ik help met praten tussen de 2 partijen. Maar het is aan de mensen zelf hoe ze het probleem oplossen.

Wat is jouw grootste succes? 
Veel mensen zeggen dat ze makkelijk met mij kunnen praten. Dat doet mij goed. Mijn motto is: behandel iedereen zoals je zelf behandeld wilt worden. Als wijkagent bouw ik een groot netwerk op, geef ik advies en probeer ik een band op te bouwen met de bewoners. Als dat lukt, ben ik trots.

Wie of wat wil je nog bereiken?
Heel simpel: het plezier dat ik nu in mijn werk beleef, hoop ik voor de toekomst vast te houden.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen aan, spreken u op straat aan of bellen u op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.
Lees meer

Energiezuinige woningen aan de Kreken

We zijn bijna klaar met het onderhoud aan 52 woningen in De Kreken in Leiderdorp. Sinds begin dit jaar hebben we hard gewerkt om deze huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken.
Lees meer

Problemen met uw buren? Start met buurtbemiddeling

Last hebben van de buren is niet fijn. En toch gebeurt het soms. Harde muziek, gestamp of vervelende geuren: het kan veel invloed hebben op uw woongenot. In veel gevallen is een goed gesprek de oplossing.
Lees meer