Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Geplaatst op

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.

Onbedoelde kap
Eind vorig jaar werd bij de nieuwbouw aan de Pinksterbloem per ongeluk een magnoliaboom gekapt, die eigenlijk verplaatst zou worden. Joost Hulsbos, projectleider bij Pius Floris: “We betreuren dit voorval enorm. In samenwerking met de gemeente, Rijnhart Wonen en de bomenstichting hebben we ons ingezet voor een passende oplossing. Op een andere plek - aan de Boekweitkamp - in Leiderdorp planten we nu een nieuwe magnolia, die net zo groot is als de vorige. We hebben een prachtig, gelijkwaardig exemplaar gevonden bij een gespecialiseerde kweker.”

Nieuwe locatie
Bij het vinden van de nieuwe locatie voor de boom is uitvoerig nagedacht over de bescherming en verzorging ervan. Om de magnolia te beschermen tegen te veel water, heeft Pius Floris de grond opgehoogd met speciaal drainagezand. Menno Stok, projectleider Rijnhart Wonen: “We zijn blij met hoe het nu is opgelost. De nieuwe boom maakt deze plek nog mooier. We hebben afgesproken dat Pius Floris de magnolia de komende drie jaar gaat verzorgen, zodat deze goed wortel schiet en uitgroeit tot een gezonde, volwassen boom."


herplanten magnolia -  1herplanten magnolia 2.2

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Huurverhoging vanaf 1 juli 2024

Bouwen en verduurzamen kost veel geld, en prijzen zijn gestegen. Dat ziet u dit jaar terug in de huurverhoging. We kijken daarbij goed of de huur past bij uw woning en binnen de regels van de overheid.
Lees meer