Rijnhart Wonen ondertekent overeenkomst voor buurtbemiddeling

Geplaatst op

Conflicten tussen buren voorkomen door middel van buurtbemiddeling. Daarvoor ondertekenden Kwadraad, de Sleutels, Woonzorg Nederland, Rijnhart Wonen en de gemeente Voorschoten donderdag 15 februari een overeenkomst. Buurtbemiddeling is gratis beschikbaar voor alle inwoners van Voorschoten.

Buurtbemiddeling helpt om conflicten tussen buren te voorkomen. De vrijwilligers van Kwadraad, een organisatie voor maatschappelijk werk, adviseren inwoners over wat die zelf kunnen doen aan burenoverlast. Ook leggen ze uit hoe inwoners een onafhankelijke bemiddelaar kunnen inschakelen. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met beide buren in gesprek om tot goede en duidelijke afspraken te komen. In 2023 begeleidde Kwadraad al 34 trajecten.

Donderdag ondertekenden Kwadraad, de Sleutels, Woonzorg Nederland, Rijnhart Wonen en de gemeente Voorschoten op het gemeentehuis een samenwerkingsovereenkomst. De overeenkomst geldt tot eind 2027. “Omdat iedereen in Voorschoten prettig moet kunnen wonen, vinden wij het belangrijk dat deze dienstverlening voor alle inwoners beschikbaar is”, zegt Martijn Zwebe, waarnemend teamleider Openbare Orde en Veiligheid bij de gemeente Voorschoten. “Als gemeente hadden we al een overeenkomst met Kwadraad. Door de nieuwe overeenkomst met vijf partners zijn de woningcorporaties en de gemeente nu gezamenlijk opdrachtgever.”

Inwoners die willen weten wat buurtbemiddeling kan betekenen, lezen meer op www.kwadraad.nl. Telefonisch is Kwadraad bereikbaar via 088 900 4000.

DSC_1543DSC_1535DSC_1529

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Een kijkje in ons jaarverslag van 2023

2023 was een jaar van vooruitgang en innovatie voor ons. Bij Rijnhart Wonen hebben we hard gewerkt om onze dienstverlening te verbeteren en onze aanwezigheid in Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten te versterken.
Lees meer