Terugblik informatieavond Pinksterbloem

Geplaatst op

Donderdag 9 februari zijn omwonenden bijgepraat over de sloop-nieuwbouw van de Pinksterbloem. Tijdens de informatieavond presenteerde de architect het ontwerp van de woningen en ook de nieuwe inrichting van het omliggende terrein kwam aan bod. De gemeente was aanwezig voor een uitleg over het nieuwe bestemmingsplan.

Op de plek waar nu 3 verouderde gebouwen staan, komen 92 duurzame appartementen verdeeld over 3 woonblokken terug. De woningen worden aardgasloos en goed geïsoleerd. Ook is er tijdens de avond aandacht besteed aan de inrichting van de buitenruimte. De openbare ruimte wordt groener en klimaatbestendig, zodat de nieuwe bewoners en de buurt er prettig kunnen verblijven. 

Omwonenden staan positief tegenover de plannen. Menno Stok, projectleider nieuwbouw: “We hebben een prachtig plan en er komen veel extra parkeerplaatsen bij. Ook is de betrokkenheid van de buurt groot. Zo wil een groepje bewoners meedenken over de inrichting en beplanting buiten.”

Omwonenden konden ook vragen stellen aan het sloop- en aannemersbedrijf, onder andere over de sloopwerkzaamheden die in maart beginnen. Menno: “We houden bij de sloop rekening met zo veel mogelijk parkeergelegenheid en het beperken van de overlast. Als de sloopwerkzaamheden zijn afgerond kunnen we in het najaar starten met de nieuwbouw.” Naar verwachting worden de duurzame sociale huurwoningen begin 2025 opgeleverd.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: www.rijnhartwonen.nl/projecten/pinksterbloem


Deel dit nieuws

Overig nieuws

Een kijkje in ons jaarverslag van 2023

2023 was een jaar van vooruitgang en innovatie voor ons. Bij Rijnhart Wonen hebben we hard gewerkt om onze dienstverlening te verbeteren en onze aanwezigheid in Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten te versterken.
Lees meer