Terugblik informatieavond Pinksterbloem

Geplaatst op

Donderdag 9 februari zijn omwonenden bijgepraat over de sloop-nieuwbouw van de Pinksterbloem. Tijdens de informatieavond presenteerde de architect het ontwerp van de woningen en ook de nieuwe inrichting van het omliggende terrein kwam aan bod. De gemeente was aanwezig voor een uitleg over het nieuwe bestemmingsplan.

Op de plek waar nu 3 verouderde gebouwen staan, komen 92 duurzame appartementen verdeeld over 3 woonblokken terug. De woningen worden aardgasloos en goed geïsoleerd. Ook is er tijdens de avond aandacht besteed aan de inrichting van de buitenruimte. De openbare ruimte wordt groener en klimaatbestendig, zodat de nieuwe bewoners en de buurt er prettig kunnen verblijven. 

Omwonenden staan positief tegenover de plannen. Menno Stok, projectleider nieuwbouw: “We hebben een prachtig plan en er komen veel extra parkeerplaatsen bij. Ook is de betrokkenheid van de buurt groot. Zo wil een groepje bewoners meedenken over de inrichting en beplanting buiten.”

Omwonenden konden ook vragen stellen aan het sloop- en aannemersbedrijf, onder andere over de sloopwerkzaamheden die in maart beginnen. Menno: “We houden bij de sloop rekening met zo veel mogelijk parkeergelegenheid en het beperken van de overlast. Als de sloopwerkzaamheden zijn afgerond kunnen we in het najaar starten met de nieuwbouw.” Naar verwachting worden de duurzame sociale huurwoningen begin 2025 opgeleverd.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: www.rijnhartwonen.nl/projecten/pinksterbloem


Deel dit nieuws

Overig nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie weer open

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is opnieuw geopend. Ook in 2024 helpt het fonds huishouders met een lager inkomen en een hoge energierekening. In vergelijking met 2023 komen mensen eerder in aanmerking voor hulp. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.
Lees meer

Nieuwe magnoliaboom terug in Leiderdorp

Dinsdag 20 februari hebben Pius Floris, Rijnhart Wonen, de Bomenstichting en gemeente Leiderdorp aan de Boekweitkamp een nieuwe magnoliaboom geplant. De actie volgt na de onbedoelde kap van een magnoliaboom bij de nieuwbouw van de Pinksterbloem eind vorig jaar.
Lees meer